Ved DJBFAs store hædersprisfest forleden blev pladeselskabsejer, musik m.m. Erling Buus Olsen, en af prismodtagerne. Han modtog den særlige branchehæderspris 2015.

Erling Olsen

Erling Olsen

Det er altid glædeligt, når en repræsentant for folkemusikken bliver hædret og priset, fordi det samtidig må opfattes som en gen- og anerkendelse af folkemusikken selv. Er der nogen, der fortjener begge dele, så er det Erling Olsen fra Go’ Danish Folk Music. Han er kendt langt ud over den danske folkemusiks rækker som en ildsjæl og en ihærdig forkæmper for folk, roots og hele bredden af folkemusik. Erling Olsen er også engageret i onlineradioen radiofolk.dk, der spiller folkemusik hele døgnet.

På sit pladeselskab har han været engageret i og udsendt omkring 150 udgivelser med en lang række af Danmarks fremmeste repræsentanter for folkemusik. Der står Go’ Danish Folk Music på rigtig mange folkemusikudgivelser her i landet, måske på de fleste alt i alt, og de når langt ud i verden. Han står også selv for det meste praktiske arbejde. Musikerne ved, at han behandler deres musik med respekt og dygtighed og i et fællesskab, der er en del af det danske folk-miljø. For han elsker det jo selv og har hele hjertet med.

For det fik han altså DJBFAs særlige branchepris for 2015. Hæderspriserne blev uddelt for 34. gang, og en af de andre gik til Lukas Graham – bandet med Lukas Forchhammer i den absolutte forgrund. Bandet og han er spurtet frem og op til toppen som en raket på bare et par år, og det er godt at vide, at hans hjerte også står folkemusikken og dens store festival i Tønder meget nær. På netop forløbne festival spillede han en improviseret koncert på trods af, at han egentlig bare var der som gæst.

Hæderspriserne gives til personer, der har markeret sig ekstraordinært i forbindelse med deres musikliv.

Foruden en statuette fik hver af de tre modtagere hver 25.000 kroner (den tredje var Martin Brygmann)

Og så var der fest. TIL LYKKE ERLING.

http://www.djbfa.dk/

http://www.gofolk.dk/