Det sker på Dortheas Bar på Utterslev Torv allerede i morgen torsdag d. 10. august, og det er podcasten Ladies of Folk, som inviterer til musikalsk foredrag, og der er inkluderet musik, selvfølgelig. Countrymusikken er i fokus, og der leveres musik fra dygtige musikere inden for genren.

Aftenen består altså af talk og musik fra kl. 19.30. Podcastserien ’Ladies of Folk’ handler nemlig om især country- og folk-musik og alle de fortællinger, som disse, men også andre beslægtede genrer, er fyldt med. Og det er de to journalister og værter, Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, som står bag serien i samarbejde med Den2Radio. De udfolder musikgenrerne så engageret og vidende, at også lyttere, der ikke endnu har dyrket, endsige har lyttet til country, folk og lignende musik, får slået ørerne ud – og det er da også på tide så, mener vi her på rootszone.dk naturligvis.

’Ladies of Folk’ har en personlig og passioneret, humoristisk og ikke mindst seriøs tilgang til musikformidling og til denne skønne og vedkommende musik også i 2023. Med øje (og øre) for den gode, gribende og overraskende fortælling, som giver lytterne indblik i både musikken, kunstnerne, sangskrivningen og i musikkens kontekst kulturelt og socialt.

Podcasten har i løbet af nogle år fået en engageret lytterskare, som også gerne dukker op til de to værters livearrangementer. Disse lægger sig i direkte forlængelse af podcasten og er en blanding af historiefortælling og dygtige, danske musikere i genrerne på scenen for at spille og synge musikken, som værterne fortæller om live. I dette samspil mellem værter og kunstnere bliver begge dele foldet ud for publikum.

Rejsen går gennem USA’s musikalske vidder i selskab med vagabonder, strejfere og andre frie sjæle, som ofte har taget turen på de lange godstogsstrækninger. Et af de steder countrymusikken kommer fra og formidlet af de to vidende og passionerede folk ladies. Årets største folk, roots. country & americanbrag er lige om hjørnet, nemlig Tønder Festival 24. til 27. august.