J.Tex & The Volunteers

J.Tex & The Volunteers Pressefoto

Lørdag d. 22. august er der endagsfestival på Refshaleøen i Kbh. fra kl. 14 – og der samme er der faktisk også i Nyborg, hvor Nordenhuse Folk Festival (sandsynligvis uden cowboyhatte) byder på fem navne (se nederst).

Foxtail Folk Festival afholdes for fjerde gang og har otte navne på plakaten. Navne, der spiller musik, hvor cowboyhat synes at være på sin plads. Hvor rævehalen kommer ind? Tja, who knows. Vi er nok mere end et par støvlespidser inde i country/western/bluegrass-land med navne som J.Tex & The Volunteers, Hold Your Horses og The Saloonmen (lyder det da som), men også navne som Turf Rollers, The Creek Brothers, The Consolation, Trio Svin og Alligator Gumbo.

Det hele lyder støvet (på den gode måde), svedigt og swingende – og som om, det kan blive en fed fest ude på Refshaleøen. Entre 100 kr. med cowboyhatten på sned og ellers 150 kr. Nemmeste vej dertil med det offentlige er havnebussen, eksempelvis fra Toldboden, og der er sørget for gratis retur kl. 01.00. Arrangører er The Saloonmen og Københavns Yacht Service (med venner).

Tom Bille og Esben Langkniv Foto: Per Dyrholm

Tom Bilde og Esben Langkniv Foto: Per Dyrholm

På Nordenhuse Festival spiller Esben Langkniv med Tom Bilde (folkesange/viser), Dessie Higgins med datteren/sangfuglen Selma (irsk/amerikansk), Vadehavets Helte (Fanø-musik med mere), Irsk Stuvning (guess what) og et band, der lyder som om, de lige så godt kunne spille på Foxtail, nemlig Dusty Road Company med bluegrass, oldtime, folk og roots.