Pressefoto

Pressefoto

Vi prøver igen! For vi fik desværre skrevet forkert dato på denne begivenhed i første omgang for nogle dage siden. Det er først om små to uger, nemlig lørdag d. 16. april, at spillestedet Klaverfabrikken i Hillerød byder på koncert med tre topnavne fra Sverige, nemlig Mikael Marin, kendt fra supergruppen Väsen og fra sit duosamarbejde med sin frue, Mia Marin. Denne aften har de cellisten Leo Sander med sig.

Men OBS: De tre højtrespekterede musikere på hhv. violin, viola og cello afholder også et inspirationskursus/workshop. Kurset eller workshoppen, hvis indhold tilpasses deltagernes sammensætning, starter kl. 10.30 og fortsætter frem til 16, hvor de tre musikere underviser i melodispil og akkompagnement.

De er alle tre rutinerede pædagoger og arbejder bl.a. på musikhøjskoler og folkehøjskoler i Sverige, og de brænder for ensemblespil og samspil. Med sig har de nogle af deres egne favoritsange, og i egne kompositioner har de lavet samspil med både anden-stemmer, basgange og ostinat-stemmer, som de vil indvi deltagerne i. Det koster 250 kr. for kursus og koncert samme aften. Forsalg til koncert er 100 kr., ved indgangen 120, unge 50 kr. Dørene åbnes kl. 19.

Som duo har Marin/Marin udgivet tre CD’er siden 2008 foruden nodebøger. De er ikke bare to af Sveriges mest veletablerede ”folkfiolister”, men altså også meget vant til at undervise. Mikael Marin spiller som nævnt i Väsen, der blev dannet helt tilbage i 1980, og også i Bowing 9, mens Mia Marin er med i grupperne NID og MP3. Der er enighed om, at de to sammen spiller noget, der overgår det meste i genren, og som gnistrer og svinger. Mikaels iderige klange skaber sammen med Mias imponerende melodispil et topmusikalsk fyrværkeri. De spiller begge på 5-strengede instrumenter, hhv. viola og violin, bygget af Per Klinga i Mora, og sammen med cellisten Leo Sander giver det ekstra groovy bund i musikken.

Workshoppen er et samarbejde mellem Hillerød Musikaftenskole og Klaverfabrikken, .som også i andre sammenhænge har lavet workshops sammen, bl.a. til Hillerød Folk Festival i november. Den foregår på Klaverfabrikken, Fredensvej 12 A. Tilmelding til inspirationskurset er nødvendig og sker på:

klaverfabrikkenfolk@klaverfabrikken.dk