De ryster tilsyneladende ikke på hænderne i Strib på Fyn: Går alt efter planen bliver vinterfestivalen afviklet live i år efter en ærgerlig pause sidste år, hvor det desværre glippede. Og forhåbentlig er der ingen grund til at tvivle på, at vinterfestivalen kan gennemføres, og det er det standpunkt, folkene i Strib har indtaget. Der er ingen plan B, for der kan kun være tale om en fysisk festival, siger Jørgen Rahbek fra festivalledelsen.

Tobias Elof

Så torsdag kl. 19.30 skal man regne med, at løjerne starter med de to musikere Tobias Elof, der som en af meget få har ukulelen som sit hovedinstrument, og Mathæus Bech på et meget større instrument, nemlig kontrabassen. Deres dejlige musik kan høres i Strib Kirke, og det er gratis. Dog skal man booke en billet.

Dorthe Gerlach

Fredag kl. 18.30 er der officiel åbning på CaféScenen med tale og irske Eleanor Shanley, som senere går på scenen i Hal 1 sammen med guitaristen John Feely, Først spiller populære Sam Kelly & The Lost Boys og danske The Grenadines runder af. Hele aftenen er der som sædvanlig sideløbende koncert i Hal 2 med et helt dansk program, nemlig sangerinden Laura Illeborg (øverste foto) sammen med guitarist Knud Møller, derefter følger Poul Krebs i akustisk version – og muntre og melodiøse Grassolin slutter en aften, der nok skal blive nydt i fulde drag.

Hal 2 byder lørdag kl. 13 på showet Nashville Nights – on a Saturday afternoon, som der så rigtigt står i programmet. Det skal nok blive superamerikansk på den fede musikmåde med musikerne og sangerne Payton Taylor, Gary Qiunn, Lockwood Barr og Trick Savage. Om aftenen i Hal 2 står HP Lange Big Gumbo for at fortsætte festen, som får en anden, men også fin tone, når Allan Olsen fortsætter. Bandet The Consolation sætter et uden tvivl veloplagt punktum for denne aften.

Diversiteten og den flotte underholdning foregår også i Hal1 med svenske Oscar Danielson med fløjlsblød vokal, guitar og nærvær. Vores egen Dorthe Gerlach har også sin helt egen stemme og kvalitet, og det samme gælder kvartetten Northeern Assembly, som står for melodisk, moderne folkemusik, der er oppe på beatet og når rigtig godt ud over rampen. Begge aftener er der også åbent i den irske pub fra 21.30 med Denis McLaughlin ved mikrofonen.

Søndag eftermiddag står legendariske Rasmus Lyberth på scenen med band, og jeg kan i sandhed sige, at han er på toppen (se anmeldelse fra december-koncert), uanset om han er ved at trappe karrieren lidt ned. Engelske Jade Helliwell Trio spiller også i Hal 1 denne tidlige eftermiddag. Helliwell fra Yorkshire kommer med masser af ros i buketten for sin britiske udgave af countrymusik.

Partoutbilletter og billetter til de enkelte koncerter kan købes på www.strib-vinterfestival.dk

Gid det hele må blive til noget!!