Perry Stenbäck

Perry Stenbäck

Når solen står højt på himlen, og sommeren er på sit højeste, (kan man håbe), kan der opleves strengeleg af meget høj klasse. Det sker, når Perry Stenbäcks International Acoustic Guitar Camp igen bliver afviklet i de smukke, historiske omgivelser på Engelsholm Slot.

Campen foregår i uge 29, men det er allerede på vej til at blive en tradition, at mange guitarister mødes her, selv om det kun er andet år. I samme uge foregår den berygtede ”invasion fra Hellerup” i Skagen, som vist er af en helt anden karakter.

Guitarcampen var en stor succes sidste år med plads til 34 deltagere. Der var udsolgt og endda venteliste. Da der allerede nu er tilmeldt mange, også begejstrede gengangere, bliver der i år udvidet til 40 musikere plus deres ”spader”.

Perry Stenbäck

Perry Stenbäck

Ligesom i 2015 år vil der være fire klasseguitarister til at styre forløbet. Foruden arrangøren og værten for arrangementet, Perry Stenbäck, er det HP Lange, Christian Alvad og amerikanske Adam Schlenker. Det betyder, at de fire undervisere kan trække på deres erfaringer fra sidste år, og har kunnet arbejde videre med de tanker og ideer, som udspandt sig her.

Foruden deltagere fra de nordiske lande har der også været vist interesse fra USA, hvor man ser det som en eksotisk oplevelse med guitarlejren på et slot fra 1593. Programmet bliver i stil med sidste år, hvor der hver dag var to gange to timers sammenspil, og som Perry Stenbäck siger: ”Det primære på lejren er ikke egentlig undervisning, men muligheden for at udveksle de erfaringer, ideer, nye tanker og inspirationer, der opstår undervejs i forløbet”.

Deltagerne får mulighed for at blive undervist af alle fire musikere, og foruden de egentlige lektioner bliver der rig mulighed for sammenspil på kryds og tværs samt jamsessions hver aften. Det kan afsløres, at der kan ske overraskelser især om aftenen, da der er en hyggelig kælderbar på slottet, som er velegnet til dette formål.

”Der er jo flest mandlige deltagere”, siger Perry Stenbäck og forklarer videre: ”Men der er et kunstkursus på højskolen samtidigt med flest kvindelige deltagere. Så der bliver chance for at opleve andre kunstformer end musik, da der her er maling, keramik og glaspusteri på programmet”. Og godt selskab, tillader vi os at tilføje.

Prisen for en uge på slottet 17.-23. juli med alt inklusive er 5.000 kr. Både overnatning og spisning foregår på Engelholms Slot.

Guitarkursus