Hinkle har tidligere besøgt Danmark og beriget os med sin dejlige musik. Det har været med vennerne Mary Lucey, bas, banjo og vokal og Billy Cardine, slideguitar, som ledsagende musikere. Nu vender de tilbage, og trioen har i mellemtiden fået navnet Tanasi.

Torsdag d. 16. maj giver de både koncert og vokalworkshop i Teater Refleksion, Aarhus, fredag d. 17. en intimkoncert i Salonen4xk i Skælskør og på Cafe Bartof, Frederiksberg d. 18. maj.

Desuden bliver Anya Hinkles nye album ”Oceania” snart udgivet, og jeg har fået lov til at lytte til det. Albummet er indspillet i studiet på deres hjemegn i Asheville, North Carolina, USA, og ingen ringere end Kevin Moloney er producer.

Han har tidligere produceret både U2 og Sinéad O’Connor. Desuden medvirker den legendariske irske guitarist John Doyle, fornævnte Billy Cardine og Mary Lucey, Daniel Kimbro: bas, River Guerguerian: trommer, percussion, Clark Rinard: keyboards, Michael McGoldrick: pipes, Mick McAuley: harmonika og Juan Benavides: spansk guitar.

Derfor er det vel ikke overraskende, at musikken har fået en drejning væk fra Hinkles oprindelige bluegrass-baggrund mod en mere irsk-klingende lyd. Det har kostet lidt plads i lydbilledet til ellers altid meget spændende Cardine, men det har også givet en fyldigere orkesterlyd. På samme måde som Hinkles 2021-album ”Eden and Her Borderlands” (https://rootszone.dk/cd-anya-hinkle-eden-and-her-borderlands), så er ”Oceania” spækket med nye, spændende sange. Hun kan ikke kun forme smukke sange, men er også en god fortæller, og så har hendes sange et formål.

Med et stolt åbningsnummer ”Bound Away” og ”The Queens Ships” får vi fornemmelsen af sørejser understøttet af reallyd af bølger. ”Fortuna” har fået et latinpræg med spansk guitar, og den smukke hymne ”Eitil Away”, som handler om pilgrimmens færd, er tilsat uilleann pipes.

Titlen, ”Oceania”, er både et område i Stillehavet, en reference til polynesierne, som de oprindelige havudforskere samt et symbol på lysten til at finde nye ydre og indre horisonter. Anya Hinkle har selv fortalt:

”Tilstanden at være faret vild og udsigten til at finde tilbage til fast grund er både en prøvelse for hjertet og ånden. Ikke at stå stille, men at bevæge sig videre frem i det ukendte kræver tit mere mod, end du tror, du har”. Hun har selv rejst og studeret store dele af verden, og hendes lyst til at udvikle sig musikalsk beviser hun med dette nye album.

www.tanasi.com