Det er en glæde at kunne konstatere, at Tivoli igen i år har folk & world på programmet hver mandag, deraf navnet Mundo Mandag, ligesom i de foregående fem år. I år bliver det til 21 gange, den første på mandag d. 24. april, og kortene er særdeles godt blandet. Det nye er, at koncerterne nu skal foregå i det nybyggede Orangeri, der til dels er i to etager og rummer scene, men også bl.a. blomsterværksted. Samme sted er første koncert under navnet Lillefredag netop i gang her torsdag d. 20.4. hvor dette skrives.

Det er The Rumour Said Fire, der fik æren af at indvie den nye scene, men ellers bliver det hovedsagelig nye navne de fleste af torsdagene. Dog bliver det også f.eks. The Eclectic Moniker og The White Album. Men tilbage til Mundo Mandage. Vi tager dem lidt ad gangen og vender altså jævnligt tilbage med flere navne.

Nive & The Deer Children Pressefoto

Nive & The Deer Children Pressefoto

Mandag d. 24. april kl. 19 er verdensmusik i centrum med etiopiske Debre Damo Dining Orchestra, som nok skal sætte gang i den med forførende, fremmedartet, skæv, syret, psykedelisk, halvfjerdserinspireret 5-tone-skala jazzet, rytmisk musik med bl.a. sax og orgel. Nok ikke sådan at stå stille til, men det behøver man heller ikke.

Næste mandag d. 1. maj erobrer duoen Rannok (Foto øverst) Orangeriet med deres helt anderledes, men lige så virtuose musik med Theis Juul Langlands på piano og Michael Graubæk på violin. De to kan i år fejre 10 års samarbejde, som bl.a. fejres med udgivelsen af deres tredje album. Traditionel dansk musik er også en Tivoli-ting!

Mandagen efter d. 8. maj byder igen på musik fra Afrika, nærmere betegnet fra Mali. Samba Touré, guitar og sang, spiller blues, der bygger på lokal afrikansk songhai-blues, men også inspireret af f.eks. en John Lee Hooker. Han skriver tekster, der forholder sig til samfundet og familien.

Og midt i maj, nemlig d. 15., får vi Barrow på scenen med vendsysselsk og velklingende americana-country-folkrock. Med sanger og multiinstrumentalist Mikkel Bøggild i front for bandet afleverer kvartetten bundsolid, smittende musik og giver altså endnu et bud på, hvad Mundo Mandage kan være. Koncerterne er fra kl. 19 – 20.30.

Andre navne i løbet af sæsonen bliver Kajsa Vale, Nive & The Deer Children og Grønt Lys. Hele tre gange har mandag aften undertitlen American Session med The Sentimentals – det danske folk-rock-countryband med MC Hansen, Jacob Chano og Nicolai Wolf. De spiller med hhv. Ana Egge, Sarah MacDougall og Taylor Ashton.

Hurra for Tivoli, som har musik på programmet hver eneste dag hele sommeren.

www.tivoli.dk