risager

Pressefoto

Det danske band er løbet afsted med den prestigiøse ”Preis der Deutschen Schallplattenkritik – Jahrespreis”, som svarer til den danske Steppeulvspris. Det er aldrig før sket for et dansk band, og samtidig er det første gang, at et blues/rockalbum overhovedet bliver nomineret til denne Jahrespreis. Mere end 100 albums nomineres årligt, men kun 12 af de nominerede opnår den eftertragtede statuette.

Thorbjørn Risager & The Black Tornados fik den for 2014-albummet ”Too Many Roads”, som førte til en liveudgivelse (CD/DVD) i den tyske serie Songs From The Road. Den er indspillet i ”Harmonie” i Bonn i 2015 og udgivet af det tyske pladeselskab Ruf Records. På baggrund af den er bandet nu inviteret til at medvirke i det legendariske TV- show Rockpalast på nationalt tysk TV. Juryen udtalte om Thorbjørn Risager & The Black Tornado: ”Der er fine nuancer i produktionen, og sangskrivningen og den instrumentale kvalitet viser, hvor multifacetteret bluesmusik kan lyde i dag”.

Pressefoto

Pressefoto

Men bandet har også rejst de tyske veje tynde (dog ikke ”too many”) og opnået stor succes i Tyskland. De har været efterspurgte siden 2010 på både spillesteder og festivaler med ca. 30 årlige koncerter i det tyske.

For både ”Dust and Scratches” (2013) og “Too Many Roads” (2014) modtog Thorbjørn Risager & The Black Tornado” årets DMA Blues”, altså to år i træk. De to albums var også nomineret til British Blues Award i 14 og 15, og ”Too Many Roads” blev af det britiske Classic Rock Blues Magazine endda kåret som årets bedste bluesalbum foran udgivelser af navne som Robert Cray og Walter Trout. I Gaffa skrev Ivan Rod dengang, at albummet er “en absolut tour de force udi bluesmusikkens landskab”.

Jeg oplevede dem selv i Amager Bio under sidste års Copenhagen Bluesfestival og kan kun bekræfte, at det var en ren og frydefuld tornado at opleve bandet, som man også kunne læse om her på rootszone.dk

Andre, der har indspillet i serien Songs From The Road, er Jeff Healey, Spin Doctors, Luther Allison, Cyril Neville og Canned Heat. Danske navne som Lukas Graham, Efterklang og Tim Christensen har foruden en lang række verdensberømte navne spillet i Rockpalast, som har eksisteret i mere end 40 år.