joan-shelley

Pressefoto

Søndag den 14. august gæster den amerikanske singer-songwriter Joan Shelley Aarhus-spillestedet Atlas, og tre dage senere d. 17. gælder det Loppen på Christiania. Med sig har hun guitaristen Nathan Salsburg, som er en af flere, hun spiller sammen med. Hun kommer med fine ord i bagagen, bl.a. følgende fra Gaffa, som skrev om hendes tredje album fra sidste år, også med Salsburg, ”Over And Even”:

“Shelley har begået en smuk, arkaisk og fokuseret sangsamling, hvor akustisk fingerspil og Nathan Salsburgs fine, enkle elektriske guitarfigurer ledsager det pastoralt poetiske tekstunivers.”

Hun spiller ærlig, gribende 60’er-folk og country af den gamle skole, men formår alligevel (selvfølgelig) at relatere sine nutidsskrevne sange til et 2016-publikum. Hun fortæller i en mail fra Edmonton, Canada, hvor hun netop har spillet på den årlige folkfestival, at ”publikum kan forvente at opleve en intim oplevelse af disse sange. De er allerbedst i mindre rum med minimal instrumentering, er jeg selv overbevist om. Vi er i rigtig godt spille-mode efter at have turneret med dette album en stor del af det sidste år, hvor vi virkelig har optimeret sangene, og vi er stadig meget tændte”.

Hvilken sang foretrækker du selv at spille live? ”Titelnummeret ”Over And Even” kan jeg især godt lide at spille sammen med Nathan. Jeg holder af at falde ind i hans guitarspil, som sætter pulsen for sangen og driver teksten afsted. Sådan er det faktisk med mange af sangene. Han er en utrolig sologuitarist, og at synge med en musiker, der udmærket kan stå alene, gør alting stærkere og alle sangene mere interessante”.

Hvad er det bedste ved at være på turne? ”Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg kunne komme til Danmark. Jeg har ingen anelse om, hvordan det er, hvordan danskerne lever, eller hvordan sproget lyder. At få et glimt af andres liv og se ændringerne i landskaber, træer og dyreliv er nok den største luksus i vores tid, hvor det er muligt at rejse så meget. Det er en ære, synes jeg, at gøre det med det formål at spille musik”, siger Shelley, der er fra Kentucky.

Hvad er dine planer for resten af 2016? ”Vi flyver tilbage fra Europa lige efter turneen for at begynde en turne som support for Wilco på USA’s vestkyst, derefter en tur i det sydøstlige USA og så nogle uger hjemme i løbet af efteråret. Derefter igen en supporttur, denne gang for Patty Griffin. Jeg udgiver en også EP i september og vi har planer om at indspille mere i december”.

Hvad er det bedste ved at afslutte en turné? ”At komme hjem til min hund Dwight”!

Ja, man må tro, at Joan Shelley savner Dwight, når hun er på en lang turné (og omvendt). Men vovsen kan hun ikke have med. Til gengæld har hun medbragt til salg ved koncerterne både det omtalte album og andre fra hendes bagkatalog, bl.a. også fra hendes trio Maiden Radio, et kvindeband med flotte harmonier og strengeleg. Jeg tror, man kan glæde sig til den amerikanske duo på Atlas og Loppen.