Spillestedet Gyngen arrangerer d. 13.-15. november i samarbejde med Folkbooking en weekend, hvor der vil lyde skotske og irske toner fra det hyggelige spillesteds scene.

Fredag d. 13. åbnes med duoen Ceabhar, som består af den her bosiddende Norrie McGregor på mandolin, cittern, bodhran og guitar og midtjyden Rasmus Gollin. Han har spillet keltisk folkemusik de seneste fem år på henholdsvis banjo, fløjte og mandolin.

Marianne Green

Marianne Green

Lørdag er der eftermiddagskoncert med den danske sangerinde Marianne Green med den krystalklare stemme. Hun synger på både engelsk og gælisk, så de fleste vil være overbevist om, at hun er fra Irland! Hun har Martin O’Hare med på bodhran, Neil Stanford på guitar og på mundharpe og Sonnich Lydom på harmonika.

Om aftenen underholder både en duo og en trio. Den Irske Duo med Christian Gleesborg på guitar og bodhran og hans makker gennem mange år, banjospilleren Hans Jørgen Jensen. Leonard Barry Trio slutter aftenen med toner fra den elektroniske genre, når Uilleann sækkepiben, violin og guitar bliver sluppet løs. Alle tre musikere er fra Irland. Leonard Barry er fra Kerry, mens Andy Morrow kommer fra Leitrim, og så nikker mange nok genkendende til tredjemanden Seamie O’Dowd fra Sligo. Han turnerede for et par år siden her i landet med The Unwanted og har bl.a. også spillet i Dervish.

Entre for alle koncerterne er kun 150 kr. men der kan også købes billetter til de enkelte koncerter. Søndag er der mulighed for at høre en del af musikerne, sikkert sammenmed mange andre lokale musikere, når der er irsk session på Waxies i Frederiksgade fra kl. 15.

https://www.youtube.com/watch?v=fjY61RL5EO0

http://www.gyngen.dk/