Tre dage med musik, samvær og dans på den smukke havn i Svendborg. Det lover arrangørerne af Folk Fantastiq, og det skal også komme til at holde!

Anders Ringgaard

Anders Ringgaard

Den (næsten-nye) festival med fokus på folk og roots løber ad stablen 12.-14. juni, og på programmet står Mikael K & Klondyke, Trio Mio, Lunau/Sund, Sofie Livebrandt Trio, Klepti Klepti og mange flere. Festivalen lagde godt fra land sidste år og får støtte fra kommunen, DJBFA og lokale koncertarrangører.

Foruden koncerterne skulle der blive rig mulighed for at få en svingom. Man kan også enten lytte eller deltage i de spontane jamsessions, som forventes at opstå i og omkring havnen i den gamle søfartsby, der i år kan fejre sit 762 års jubilæum!

Festivalen startede sidste år og lagde rigtig godt fra land, så derfor er den udvidet fra to til tre dage. Intentionen for Folk Fantastiq er at være en festival med intense, stemningsfyldte koncerter og et sted, hvor man tager hen for at opleve noget nyt. Det unikke havnemiljø skal inddrages mest muligt, og her foregår en stor del af festivalen – men ellers over hele byen. Der er koncerter på Kammerateriet, Maritimt Center, Arne B. Torvet, Borgerforeningen og Per Buks Atelier. Nogle er med entré (50 til 150 kr.), andre er gratis. Foruden de ovennævnte navne står også  Folkalicious/FAUB, Twang, Delte Vande, Kridtsko, Blå Tone, Svendborg Spillemandslaug og Uden Omsvøb. På søndagens program er Chr. Søgaard Trio og ROD.

Anders Ringgard, kendt fra Grønt Lys, Habadekuk og Basco, står bag festivalen. Foruden at være musiker er han komponist og kapelmester for Svendborg Stadsensemble. I de seneste godt 12 år har den lokale Sydfynske Folkemusikforening ”Folk for Folk” dannet et godt og solidt grundlag for folkemusikken i Svendborg med spillestedet Hansted som omdrejningspunkt, og tidligere havde man cafeen Det Grønne Hjørne som spillested. Anders Ringgaard siger til lokalavisen:

”Når jeg har været rundt på spillesteder og festivaler i både ind- og udland, kender rigtig mange Svendborg og vores hyggelige spillesteder. Det har været med til at styrke mig i troen på, at Svendborg er det helt rigtige sted for en ny dansk folkfestival.”

 

http://www.facebook.com/folkfantastiq

http://www.folkfantastiq.dk