Voyage de NuiJeg kan godt forstå, at Børge og Mette Solkær er både glade for og stolte af at præsentere deres ikke mindre end 25. og flotte musikprogram på Slevadvej 7 i Stursbøl ved Sommersted. De holder med andre ord sølvbryllup med Café Ellegaard, og det fejre de med både gode, gamle musikerven og med nogle nye. Musikken spiller hver onsdag fra 1. juni og i alt 14 gange i træk.

Sæsonen skydes i gang med den internationale kvintet Voyage de Nuit med medlemmer fra Frankrig, Italien og Irland, og med netop irske og her i landet bedst kendte Nuala Kennedy på fløjte og vokal. Bandet spiller også i bl.a. Tivoli og på Halkær Festival på denne tidlige juni-tur. Nuala K. indgår til tider Himmerland.

Kajsa Vala, der er uddannet el-guitarist i Aarhus, spiller sin americana-folk, svenske Anna Wilsen spiller med Perry Stenbäck og Christian Alvad, Dreamers’ Circus kommer med deres unikke udtryk, og Huxi Bach og McLaughlin-brødrene i Thundering Down kommer forbi i løbet af de tre måneders program. Dejligt at se også Benny Holst Trio, Dissing og Las og Trio Mio på plakaten og med Hans Theessink som sæsonafslutter d. 31. august.  Der er som sædvanlig viseaften med værterne selv og Søren Iversen samt Højskoleaften med Steen Møller fra Friland.

Benny Holst Trio Pressefoto

Benny Holst Trio Pressefoto

 

Så skriver Børge og Mette som sædvanlig, at de ”håber at Hausgaard kigger ind”. Det er i så fald onsdag d. 24. august, inden Tønder F. går i gang. Godt nok er Niels Hausgaard faktisk ikke annonceret endnu til årets festival, men det må være en ”teaser”. Jeg føler mig ret sikker på, at han som sædvanlig hører med, for hans publikums-magnetisme er usvækket!

Billetsalget starter søndag d. 24. april kl. 10 på tlf. 2989 6500 og, som de skriver, dernæst kan man bestille på mail cafeellegaard@gmail.com. Hvad mon ’dernæst’ dækker over? Fastnettelefonen er lukket søndag, men fra mandag kan man ringe på den: 7484 6500.

www.cafeellegaard.dk