29. juni går det løs i Skagen, når den årlige festival starter. I Kultur- og Fritidscentret er det, Svøbsk som åbner festivalen med en koncert særligt rettet mod de yngre festivalgæster, og det fynske band forstår at præsentere folkemusikken på en børnevenlig måde.

Svøbsk

Samme sted er der om aftenen to koncerter. Først den irske sanger, ”Mr. Melodi Grand Prix” Johnny Logan, og derefter sørger Oysterband med den karismatiske, waliske forsanger John Jones for en festlig afslutning med folkrock fra øverste hylde. (øverste foto)

Dagens første koncert på Torvescenen begynder samtidig med Svøbsk-koncerten. Her er det Folk Friends, som på charmerende og underholdende vis fortæller gode historier og giver mange skotsk/irske numre, der er velegnede til at synge med på lige fra festivalens start. Kvintetten Fionia Folk Brothers følger efter, og senere kan man nyde De Gyldne Drenge, Souvenirs og afsluttende Grassolin. På Kappelborg skal man nok være tidligt ude, hvis man skal have billet til torsdagens koncert med Dissing & Las.

Kasper Buch

Havnescenen program har den talentfulde Tønder-musiker Kasper Buch på programmet foruden de mere rutinerede kræfter i form af Tørfisk med en todelt koncert, hvor anden halvdel er helliget ”syng med”, Her kommer gæster på scenen, og aftenen sluttes af med Stig & Vennerne (Stig Rossen) med bl.a. Flemming ”Bamse” Jørgensen-sange i deres sæt.

Det populære og meget velspillende, hollandske bigband JP & The Seeger Session Band står på Havnescenen både fredag og lørdag, og der bliver både noget at lytte til og se på, når det festlige band giver den gas. Forinden kan man fredag lytte til Tobacco og de svenske søstre i Baskery med deres folkrockpunk.

Almost Irish

Fire brødre er der på Torvescenen, når Almost Irish præsenterer keltisk musik, og det gentager de lørdag på Kappelborg, hvor også Mette Kathrine Jensen Stærk og HP Lange & Big Gumbo er på programmet. Og så skal fredagens program samme sted lige nævnes. Her kan man om aftenen nyde den engelske folkemusiker Allan Taylor i selskab med Mike Silver og Ben Sands.

Poul Krebs

Lørdag kan man møde Thomas Kjellerup, Ida Gard, Poul Krebs og Aura i Kultur- og Fritidscentret, mens Søren Krogh med band og Spöket i Köket er spændende bekendtskaber på Torvescenen. Så skal The Fatty Farmers på Havnescenen ikke forglemmes. De præsenterer folk, punk, rock, balkan og country i helt egen energiske udgave. Fra søndagens program kan nævnes den afsluttende eftermiddagskoncert på Havnescenen med duoen Thessink & Møller, Eleanor Shanley sammen med The Sentimentals, og så aflutter Alex Nyborg Madsen sammen med & Circle Of Friends årets festival.

Thessink & Møller

Forside