Skagen Festival hviler ikke på laurbærrene fra den seneste festival, som både var en succes  kvalitetsmæssige musikalske plan, men også med hensyn til tallene på regnskabets bundlinje. Torsdag 29. juni går det løs, når de første af de i alt 48 navne står på en af de fire scener.

Na Leanai

Na Leanai

I Kultur & Fritidscentret er der dobbeltprogram med henholdsvis Stig Rossen og Johnny Logan med deres respektive ’friends’ og venner, mens Havnescenen byder på fire navne om eftermiddagen og tre om aftenen. Deriblandt et par populære gengangere fra 2016-programmet i form af den canadiske sangerinde Melanie Dekker og irske Na Leanai (fra The Sands Familie). Desuden sommerens debutanter på danske festivalscener, nemlig The Revellers fra Shetland, der uden tvivl atter tager turen til Skagen pr. fiskekutter. Der er selvfølgelig også fuldt program på Torvescenen og på Kappelsborg, hvor man som vanligt kan opleve intime koncerter.

Fredag bliver en aften med et forholdsvis nyt og et meget rutineret band i Kultur & Fritidscentret i form af Folkeklubben og Lars Lilholt Band. Det bliver givetvis et tilløbsstykke med de to populære danske orkestre. Samme dag/aften kan der på de andre scener bl.a. opleves Tørfisk, Almost Irish, Calan, JP & the Seeger Session band (øverste foto), Allan Taylor og Pernille & Stephen Quigg.

perry-revvelers

Perry Stenbäck (i midten) spiller to koncerter sammen med sit Dekadansorkestern, men mon ikke han også kommer på scenen sammen med The Revellers, ligesom ved sommerens festival? (foto)

Det er nærmest en tradition med sangskriveraften lørdag, og i år er ingen undtagelse. Her deltager bl.a. Erik Grip og Thomas Kjellerup. Jacob Dinesen indtager havnescenen om aftenen, og det sønderjyske sangtalent får følge af JP & Seeger Session band og Revellers. Man kan også lytte til Cairdeas, Perry Stenbäck & Dekadansorkestern, Stanley Samuelsen og mange flere.

Festivalen afsluttes søndag eftermiddag med bl.a. Street Wings og The Dublin Legends på det fyldige festivalprogram. Det skal også lige nævnes, at der er musik i Kultur & Fritidscentret hver aften efter koncerterne, nemlig på Skawbar med bandet Thundering Down. På Ruths Hotel afholdes to koncerter. Men se nærmere på programmet og muligheden for at erhverve sig billetter, eller måske glæde ægtefællen, familien eller vennerne med en billet eller to i julegave.

http://skagenfestival.dk/