Hvert år uddeles de to priser Odense Live Prisen og Odense Live Talentpris – og i år også Æresprisen. Formålet med prisuddelingen er at få Fyn til at udvikle sig musikalsk og på livescenen. Prismodtagerne findes og tildeles af en kompetent jury, som udvælger årets prismodtagere.

Det sker fredag 27. januar på Musikhuset Posten i Odense.

Liveprisen er på 50.000 kroner og tildeles en kunstner eller et orkester, en orkesterleder, en komponist eller lignende inden for den rytmiske musik, som ved sit talent har gjort sig særligt bemærket i det seneste år, og som har bevist sit talent ved enten musikalsk succes eller ved livekoncerter eller udgivelser.

Rasmus Jusjong fra Folkeklubben

Rasmus Jusjong fra Folkeklubben

Her er de tre nominerede Adi Zukanovic, Juncker og Folkeklubben.

Talentprisen er på 25.000 kroner tildeles en upcoming kunstner, et orkester, en orkesterleder, en komponist eller lignende inden for den rytmiske musik, som via sit talent har gjort sig særligt bemærket i det seneste år.

Her er de nominerede Franske Piger, De Forbandede og Bound By Law (foto øverst)

Endelig uddeles Odense Live Æresprisen på 10.000 kroner plus en guldbroche udformet som en saxofon. Den uddeles efter behov og ikke hvert år.

Æresprisen er en særlig anerkendelse og markering af en etableret kunstner, et orkester, en orkesterleder, en komponist, en ”back-stageidealist”, en udgiver, en arrangør eller lignende inden for den rytmiske musik, som ved sit engagement og kompetencer gennem sin karriere har gjort en forskel i det fynske musikmiljø.

Blandt de tidligere prismodtagere er Harald Haugaard, Folkeklubben, The White Album og Lasse & Mathilde. Jullie Hjetland, Phønix og Habadekuk har været nomineret.