Foto: Ard Jongsma

Foto: Ard Jongsma

Projekt Dansk Kultursatsning i Kina er i fuld gang og fortsætter indtil juni 2015. Kineserne bliver præsenteret for en masse dansk teater, dans, litteratur, design og selvfølgelig musik, ligesom det også går den modsatte vej.

Som en både værdig og spændende repræsentant for dansk folkemusik spillede Phønix – Anja Præst Mikkelsen, Karen Mose, Jesper Falch og Jesper Vinther – ved åbningen forleden (26. okt.) i The Cultural Center i Beijing. Her optrådte de bl.a. sammen med den kinesiske guzheng-spiller Song Ka. I de næste par uger skal Phønix repræsentere dansk børnekultur, bl.a. sammen med Body Rhythm Factory, som en del af kultursatsningen i Kina og i samarbejde med LMS – Levende Musik i Skolen. Den danske kvartet skal spille skolekoncerter og familiekoncerter i både Beijing, Shanghai, Shenzhen og Guangzhou.

Selv om bandet får et travlt program, bliver der alligevel mulighed for at få nogle andre store oplevelser med på vejen. Således var de med til åbningen af kunstneren Bjørn Nørgaards udstilling i Central Academy of Fine Arts Museum sammen med bl.a. kulturminister Marianne Jelved. Kultursatsningen er et samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut, Den Danske Ambassade i Beijing, Statens Kunstfond og mange andre aktører. Flere andre danske musikere deltager i løbet af kulturprojektet.

Efter hjemkomsten omkring d. 10. november spiller Phønix allerede d. 11. november på Hansted i Vestergade i Svendborg. Det er Folk for Folk, Sydfynsk Folkemusikforening, der står for arrangementet, og som sædvanlig på en tirsdag.

http://www.phonixfolk.dk/index.php