”Den store sommer” er titlen på Helene Blums og Harald Haugaards nye og andet fælles album. Det udkommer torsdag d. 28. september i forbindelse med en releasekoncert i Musikhuset Københavns flotte festsal på Vesterbrogade 59 (det tidligere bymuseum) med koncertstart er kl. 19.30.

Helene Blum

Den splinternye udgivelse spilles live i sin fulde længde (ca. 70 minutter) med, naturligvis, Helene Blums smukke stemme og Harald Haugårds eminente violin i front for og tæt sammen med Kirstine Elise Pedersen (cello), Sebastian Bloch (guitar), Mikkel Grue, (guitar), Tapani Varis (kontrabas) og Sune Rahbek (slagtøj).

Albummet er blevet til igennem de seneste tre år, og det er som nævnt parrets fællesudspil nr. to efter en række individuelle udgivelser. Som titlen mere end antyder, kan man glæde sig til musik, sange og fortællinger om sommeren, som vi kan tage med os ind i det kommende efterår og vinter, Det drejer sig om både den figurative og den metaforiske sommer, og DEN STORE SOMMER er righoldigt fyldt med referencer til kunstnerne, ånden og tiden omkring det folkelige gennembrud i årene 1900-1920. Her tog forfatterne nu mere udgangspunkt i hverdagsmennesket i det fattige bonde- og arbejdermiljø.

Harald Haugaard

Det blev som noget nyt fra folket til folket, ikke oppe fra den kulturelle, borgerlige elite ned til underklassen. Det bliver med f.eks. Helene Blums ”Anna læser” (maleren Anna Syberg) og Harald Haugaards titelnummer, der refererer til Johannes V. Jensens ”Kongens Fald”. Her er også eksempelvis duetten ”Blandt de skygger, der falder” med svenske Esbjörn Hazelius, en nærværende nyfortolkning af den gamle ballade om ”Den elskedes død” fra den jyske hede. Der er et covernummer af den amerikanske musiker og sangskriver Tim O’Briens ”The Garden” og en godt gemt vuggevise med tekst af Carl Nielsen!

Jo, det bliver en alsidig og stort anlagt releasekoncert i den smukke festsal i godt 250 år gamle palæ med nogle af de fremmeste navne i dansk folkemusik med høj karat på alle pladser. DEN STORE SOMMER” udgives internationalt d. 27. oktober på det tyske pladeselskab Galileo og er indspillet i Medley Studios på Vesterbro.

Øverste foto: Ard-Jongsma

Øvrige fotos: Per Dyrholm