Så er det blevet tid til, at MoPF løber af stablen, og det sker for 15. gang fra torsdag d. 3. august til søndag d. 6. Som altid foregår det på Anne Grete Kamilles og Søren Korshøjs marker i Gøngeland, altså ved Smidstrupvej 69, Tappernøje, hvor de to arrangører som altid lægger vægten på den nordiske musik i mange afskygninger. Vi har tidligere her på rootszone.dk foromtalt den herlige, meget unikke og børnevenlige festival.

Krauka

Trio Mio

Så her blot en reminder, og du kan se meget mere på https://www.mopf.dk/ – og hvem ved, måske er der enkelte billetter tilbage til denne festival, som på det nærmeste fejres i arrangørernes baghave i smuk natur mod Præstø Fjord. Her spilles og danses – sidstnævnte blandt andet på det splinternye dansegulv i Dansetoppen. Her er buskspil (kendt som ’busking’ på engelsk), en vigtig del af musikken – så meget, at der på MoFP uddeles en Buskspilspris lige så vel som en Spillemandspris, Tinglutipris og en ny Visepris..

God mad, små kroge, ild i bålfade, kyssebænken og skøn natur er også essentielle dele af den lille og populære festival med fire scener. Og ikke at forglemme Børnetelt, Gøglertelt, vikinger, workshops, boder, Sange for Fred og her blot få navne: Fra Sverige Trio Wolski og familien Carr, norske Østerlide, norsk-danske VÍÍK og Blæsten, finske S/S og Nooli, Stringflip, Sylfide, Krauka, Bente Kure & Leif Ernstsen (øverste foto), Trio Mio, AySay, Morten Alfred og Vingården, sangcirkler med MC Hansen, Fod og Rod og skotske Dáihm.

Mia Guldhammer

Samt fire swingende spillekvinder, der som ”Heebøll og Den Matriarkalske Masterplan” spiller op til bal og også til samtale om ”Professionelle musikere – kvinder/mødre i musikken”. Foruden Kristine Heebøl er det Mia Guldhammer, Jullie Hjetland og Clara Tesch. Et andet bal står Jæ Sweevers fra Fanø for. Årets Helge (til minde om Helge Arildsø) skal uddeles. Og der er mange flere spillefolk og begivenheder. God fornøjelse.

https://www.mopf.dk/program/