Vi iler med at fortælle, at årets Godtfolk på Fanø starter i morgen, 9.september, og det er da også på høje tid. Som der står på forsiden af godtfolk.dk, så ”gælder det om at mødes omkring musikken, dansen og festen. Godtfolk Festival er jo netop et skønt møde mellem Fanøs levende kulturarv og folke- og rootsmusik udefra med workshops, jam, koncerter og bal”.

Viik

Programmet er rigtig flot, og det foregår i Nordby på hhv, Strien og Realen. I kan faktisk læse alt om tid, steder, mad, drikke, hvornår færgen sejler og samtlige detaljer om at komme til og fra Fanø, bustransport, der jo ikke er nødvendig, hvis man holder sig i Nordby, om billetpriser – partoutbillet koster 750 kr. Alt oplyses på den fine hjemmeside. Der er også gode beskrivelser af ale bands

Men her kan du i al fald se programmet, som begynder fredag med trioen Twang kl. 14 på Strien, som man kan opleve gratis. Kl. 16 er det ingen mindre end Peter Uhrbrand samme sted, men med entré. Jeg kan ikke se, at andet end en partoutbillet kan betale sig, hvis man agter at opholde sig på Fanø hele weekenden. Der er masser af variation i musikken – for sådan er folk/rootsscenen jo!

Vesselil

Næste navn er Mirja Klippel featuring Vesselil, som følges af Basco og Víík, og så afsluttes der med natbal med de gode gutter i U.L.C., boybandet, som Seamus Cahill ynder at kalde dem.

Lørdag åbnes igen med en gratis koncert kl. 10 med MGK-folk og FOD & ROD. Det foregår igen på Strien, mens Folk Big Band med Perry Stenbäck er på Realen kl. 11 og også gratis. Herefter hedder det igen Strien og resten af dagen, hvor den cool instrumentaltrio Azur Azur går på kl, 14. Bugge & Jensen træder op bagefter og har minsandten deres dansk-amerikanske ven og inspiration Dwight Lamb med som led i deres fælles turné, der netop er begyndt – se vores kalender.

Sylfide: Fotos Per Dyrholm

Norske Blue Ribbon byder på americana, og så står Perry Stenbäck klar igen sammen med sit Dekadansorkester, (øverste foto) og så bliver der funky fest med Wonderbrazz. For Godtfolk går planken ud, og serverer en heftig omgang New Orleans Funk for folket, så som der står i programmet.

Naturligvis sluttes denne alsidige og overvældende dag af fra midnat med kvindetrioen Uhrbrand, Løvdal og Beck. Sådan! Men husk også gerne at Sylfide spiller koncert i Nordby Kirke søndag kl. 14. Sylfide sætter vokalmusikken i front, bygger bro mellem skandinaviske folketraditioner og populærmusik, og giver sit bud på hvordan folkemusik og sangskrivning kan forenes og indskrives i den nordiske musiktradition.