Fra d. 16. til 18. september afholdes NNISF, Nashville Nights International Songwriters’ Festival, for anden gang og fordelt på syv spillesteder i Odense med 36 internationale og danske navne. Det lykkedes sidste år trods corona at gennemføre den første udgave af denne nye festival for sangskrivere, og den gik lige i hjertet på mange. Den tager selvfølgelig sit afsæt i countryscenen i den amerikanske country-hovedstad, men musikken breder sig også ud i den meget levende scene for roots, indie, americana, folk med mere.

Kajsa Vala

NNISF’s varemærke er den nære, håndspillede oplevelse. Det er festivalarrangørerne Stefan Mørk og Blue Foley, som med deres festival bruger deres netværk til at sætte fokus på (især) countryscenen og booke navne, som ikke før har spillet på en dansk scene. Det bliver til (foreløbig) mere end 50 forskellige begivenheder, fordelt over en mængde koncerter, Writers Rounds med tre-fire musikere samlet og Talks, som kan være foredrag eller interviews. Det bliver tre dage med masser af at se og høre på, og en partout-billet kan erhverves for 1.295 kr., men så er der også adgang til alle syv scener.

Halvdelen af de annoncerede musikere kommer fra netop Nashville, men countryscenen er også meget stor uden for Nashville, hvor den finder andre mere utraditionelle veje. Fra Canada kommer The Bros Landreth, som har været i Danmark før med deres mere alternative country, blues og flotte vokalharmonier. Sangerinden Jonatha Brooke har været her, og foruden sange til sig selv har hun skrevet for mange andre.

Det har flere af de andre medvirkende også, bl.a. Bobby Pinson, som har skrevet 10 #1 hits for bl.a. Eric Church, Toby Keith m. fl. Tyler Reeve og Bridgette Tatum kommer igen i år og er også mestre for kæmpe hits til store navne. John Grant, Payton Taylor og Jade Helliwell fra UK deltager også. Helliwell var med på den nylige Strib Vinterfestival.

Fra de hjemlige musikscener kommer Allan Olsen, Kajsa Vale & Mike Ander, Hjalte Ross, Rikke Thomsen, Bound by Law (øverste foto), Sys Bjerre, Strawberry Blonde, Marcus Winther-John og så en del af kvartetten Live Strings, Randi Laubek og The Midnight Special. Sæt X i kalenderen.

https://nnisf.org/da/nashville-night-international-songwriters-festival/

https://www.youtube.com/watch?v=O8853FxwE2k