Pollemine Vals, som Snuptaw vil spille

Pollemine Vals, som Snuptaw vil spille

Onsdag 25. februar kan man opleve resultatet af en ”udgravning” på Engesvang Lokalhistoriske Arkiv. Man har fundet en nodebog, som måske har været gemt i ca. 100 år, og nu vil orkestret Snuptaw spille 12-16 numre herfra ved en koncert i Den gamle Biograf i Engesvang, fortæller bassisten Jan Holch Filtenborg fra kvintetten.

Melodierne i nodebogen stammer fra lokale spillemænd, bl.a. nogle af Kristian Jensen og Anders Tops melodier, og der er i alt ca. 200 stykker. Man ved endnu, ikke om det er original musik, som de selv har komponeret, eller noget de har skrevet af efter andre.

Det menes, at Anders Tops nodebog er fra omkring 1890, selv om spillemanden først døde i 1953. Han stoppede med at spille til bal omkring 1920. Men nu vil hans musik blive taget op igen af Silkeborg-orkestret Snuptaw, som på opfordring af John Juul Eriksen fra Kulturens Venner tager de gamle melodier op igen.

Jan Holch Filtenborg siger: ”Der var dog flere melodier, som simpelthen var for svære at spille, så dem har vi droppet.” Snuptaw vil ved koncerten begynde med at spille egne numre og så spille et udvalg af Anders Tops kompositioner: Der vil også blive mulighed for at danse folkedans til musikken, da Mona Mejlby fra spillemandsorkestret også er danseinstruktør.

Kulturens Venner