Folk Club Fyn er i gang med weekendens festival, og nok er festivalen mini i antal koncerter, men det er dog et flot program. Duoen Krydsfelt indledte torsdag, fredag er det de DMA-nominerede til Talentprisen + Sherzandum, lørdag-søndag Jesper Vinter & Kristine Heebøll, Grønt Lys, åben scene og Rannok. Billet til hele festivalen koster 150 kr., men der kan også købes billet til 50 kr. pr. koncert ved døren, som altid åbner en time før koncert.

Rannok

Rannok

Studenterhus Odense på Amfipladsen er skueplads for Danish Music Awards Folk Talent-show, hvor de nominerede spiller om DMA-Prisen, der uddeles i Tønder Kulturhus d. 26. november sammen med de andre priser. Denne aften afgør publikum og en jury, hvem der vinder, men det afsløres først i Tønder. Så kom og vær med til at give de nye talenter en stor oplevelse og opbakning. De fem nominerede er Dear Gaia, Mirja Klippel, Mynsterland, Trioen Hvalfugl og Trio Wolski.

Fra kl. 23 står der klezmer på programmet, når det syv mand store band Sherzandum utvivlsomt giver et brag af en festkoncert. Bandet spiller livlige, jødiske folkemelodier i højt tempo med maniske blæserriffs, skæve skalaer og tonsvis af energi og glæde. De opfordrer til, at du slipper  din indre rabbiner løs! Bandet modtog selv DMA-Prisen i 2014.

Lørdag d. 19. er der samme sted åben scene fra kl. 14 med fri entre, og her få de tilmeldte hver 20 minutter til musik, digt eller andre talenter. Skriv til booking@folkclubfyn.dk – dog ved vi her på rootszone.dk ikke, om det faktisk kan nås endnu.

Jesper Vinther

Jesper Vinther

Kl. 20 giver Amfiscenen grønt lys på scenen for Anders Andersen & GRØNT LYS, der på egen original vis tager udgangspunkt i folk & roots flyder ud på det store hav af pop- og rockmusik. Med stor spilleglæde synger de gerne sange med maritime vinkler.

Aftenen fortsætter kl. 21.30 også på bal med Jesper Vinther og Kristine Heebøll, begge meget betydelige skikkelser på den danske folk-scene igennem mange år. De var begge med i Phoenix, da det første album fra 1995 udkom, ”Fra asken til ilden”. Som Folk Club Fyn selv siger det, så ”var og er det tip-top-moderne folkemusik med rødder, og vi har bedt dem gå ned til de dybeste danske jordlag i den danske sorten muld”. De to ildsjæle har været i ilden lige siden. Efter aftenens program vil der være session på Tipsy Toad i Vintapperstræde 57.

Som afslutning på Folk Club Fyns fine festival får vi duoen Rannok. Forvent intenst og dynamisk samspil, swingende polkaer, varmhjertede valse og ballader fyldt med stemning. De to har fælles passion for gamle melodier såvel som for egne kompositioner. Denne dejlige søndagsmusik kan opleves på Musikhuset Dexter i Vindegade 65 kl. 15. Men mød hjertens gerne op inden da, for kl. 11 afholder Folk Club Fyn sin generalforsamling. Kom og vær med. Til det hele!