Det sker i Odense lørdag 25. april fra kl. 13, og arrangørerne siger, at man tidligst slutter ved midnat. I de mindst 11 timer kan man opleve tre topkoncerter, åben scene, dans, jam og det hele. Så fynboer (og andre), gør jer klar til en dag i folkemusikkens tegn og musikere fra landets sprudlende folkemusikmiljø  i hjertet af Odense: Det foregår i Studenterhuset på Amfipladsen.

På Folk Club Fyns Minifestival kan man få et godt indtryk af, hvordan det rører sig og pibler frem på den danske folkemusikscene. Lige fra helt unge, nye musikere, hvoraf flere spiller på festivalens åbne scene, til veletablerede folkemusikgrupper som Phønix, Hal & Nikolaj og De Fries og D. Beck. Koncerterne spænder over et bredt spekter, og hopsa over stok og sten bliver der også plads til.

Pressefoto

Phønix Pressefoto

Det sidste sørger ikke mindst duoen De Fries og D. Beck for, når de fra kl. 21 spiller op til bal. Det har de gjort mange gange til de traditionelle Sønderho-baller på Fanø, men sandelig også på Christiania i København, hvor de seneste tre års baller er blevet store tilløbsstykker.  Tove de Fries på violin og Malene Daniels Beck på klaver er ”traditionskortet”, på festivalen. Med deres valse, mazurkaer, Sønderhoninger viser de, hvordan man skaber tæt sammenhæng mellem spillet og kulturen, som melodierne kommer fra. De skal nok lægge perfekt op til jam og fest ud på aftenen.

Hal & Nikolaj Foto: Per Dyrholm

Hal & Nikolaj Foto: Per Dyrholm

Phønix indleder festen kl. 13. Bandet er en af sværvægterne på den danske folkscene og giver den danske musiktradition nyt liv med musik, der trækker på de danske og nordiske rødder og sangtradition. Men som nutidig og personlig folkemusik, der på én gang peger tilbage og fremad. Phønix er Anja Præst Mikkelsen (basklarinet og klarinet), Karen Mose Nørgaard (sang), Jesper Falch (percussion) og Jesper Vinther Petersen på harmonika.

Kl. 20 spiller Hal & Nikolaj, og her har vi virkelig nogle af landets mest velrenommerede yngre musikere på banen. Sammen er de en fremstormende duo, og med i bagagen har de både den keltiske og den skandinaviske folkemusiktradition. De spiller primært deres egne kompositioner med originalitet og et unikt nærvær. Sammen har duoen udsendt bl.a. ”Music From The Edge Of The World” (2012).  Hver for sig og sammen med andre er de to lysende stjerner på folkhimlen: Hal Parfitt-Murray (violin, bratsch, vokal, step, mandola, m.m.) og Nikolaj Busk (klaver, indisk harmonium, harmonika, step, m.m.).

Pressefoto

Tove de Fries og Malene D. Beck. Pressefoto

Åben Scene starter kl. 15, og har du lyst til at være med, kan det måske nås endnu. Skriv til Rasmus Nielsen på rasmusnan@gmail.com. Og i anledning af 150-året for den fynske komponist  Carl Nielsens fødsel, underviser folkemusikerne Nikolaj Forskov og Christoffer Thorhauge Dam børn, som kan spille et instrument, i at spille den polka, som Carl Nielsen skrev, da han var ni år gammel. Resultatet kan opføres på eftermiddagens åbne scene. Kontakt Nikolaj Forskov (Folk Club Fyns bestyrelse) på 28 58 78 88 eller nikolaj@forskov.dk.

Alle aldre er velkomne, skriver Folk Club Fyn: Fra 0 til 100 år. Billetter købes i døren for 50 kr. for studerende og medlemmer af Folk Club Fyn, mens andre må lægge 70 kr. Til gengæld loves masser af swingende spil og charmerende attituder, trampende fødder og sus i skørterne. Lad os håbe at flot solskinsvejr velsigner det fine initiativ fra Folk Club Fyn.