Hans mange fans, der har mulighed for at være i Tivoli søndag aften d. 14. juni, har glædet sig i månedsvis. Og nu er det næsten nu. Superguitarist, sanger og sangskriver står på Plænens scene kl. 21 sammen med sit syv mand store band. Koncerten følger to koncerter i Norge og én i Sverige, og den følges af en turne, som går både til Polen, Østrig, Tyskland, Frankrig, Italien, Portugal, Spanien og Schweiz.

Pressefoto

Pressefoto

Koncertområdet foran scenen kræver billet, men er udsolgt. Med et årskort eller almindelig entrébillet til Tivoli kan man opleve koncerten fra resten af haven, men der bliver trængsel. Tidligere har koncertnavne af Mark Knopflers kaliber ført til lange køer bare for at komme ind.

Til koncerten i Tivoli spiller Mark Knopfler en blanding af nyt materiale fra sin solokarriere og sikkert også en pæn portion klassikere fra Dire Straits-dagene. Men det vil også være første chance i Danmark for at høre numre fra hans nyeste soloalbum ”Tracker”, hvor bl.a. Michael McGoldrick og John McCusker medvirker. De har også begge turneret rundt i verden med Knopfler, men desværre kan jeg ikke sige, om de er med på scenen i Tivoli.

Sangene på ”Tracker” er tilbagelænede, men intense – som vi kender den 65-årige Knopfler. Fede, fremragende og folky. Og med den melankolske Mark i front på sang og virtuos guitar og et tændt band bliver der givetvis skabt en smuk stemning i den gamle forlystelsespark på en forhåbentlig mild og lun sommeraften midt i København. Men vi kommer til at stå så tæt i Tivoli.

http://www.markknopfler.com/