Jelling Festival har ofte flere folk-navne på programmet, og det havde festivalen også i deres 30 års jubilæumsudgave. I alt 88 bands/musikere var på plakaten, og 35.- 38.000 publikummer var på plads i det flotte sommervejr.

Michael Falch

Irske Tom Donovan har været bosiddende i Danmark i mere end 20 år, og troubadouren rejser land og rige rundt for at præsentere sine irske kærlighedssange, ballader og traditionelle sange – krydret med både aktuelle vittigheder og små anekdoter. Sådan var det også i Søpavillonen, hvor der var totalt proppet både inde og på de tilstødende terrasser, og Tom Donovan skuffede ikke sit store publikum, som fik de kendte melodier, men også flere af hans nyere sange.

Søpavillonen mens Tom Donovan optrådte

Den jævnaldrende Michael Falch er kendt for mange forskellige filmroller, men han har i det senere år besøgt mange festivalpladser. Med en fortid i rockbandet Malurt og koncerter med Poul Krebs har Falch nu samlet et band omkring sig, og selv om der stadig er mange rockende toner på sætlisten, så er han også blevet mere singer-songwriter og fortæller. Men ved koncerten på Teltscenen var det dog de poppede og rockende toner, der dominerede.

Hudson Taylor

Der var mere irsk på fredagens program. Brødrene HudsonTaylor med band gav en af festivalens bedste koncerter, i hvert fald efter rootszone.dks udsendtes smag. Alfie og Harry begyndte som duo i 2011, og nogle år senere fik de et band stablet på benene og udsendte i 2015 deres første album. Deres vokalharmonier og Alfies meget energiske og charmerende optræden går lige i hjertekulen hos de fleste, så det var passende, at han bar en T-shirt med Niagara Falls på! For han sendte den ene rytmiske kaskade ud over scenekanten efter den anden og dansede sprudlende rundt, og allerede efter de første par numre havde Alfie (øverste foto) publikum i sin hule hånd og sørgede for, at der var dømt fællessang.

Lene Nystrøm fra Aqua

Deres folkpop-rock med rødder i hjemlandets traditioner fortolker de med engagement, spilleglæde og store musikalitet. Harry gjorde ikke så meget væsen af sig fysisk, men til gengæld stod han for lækre guitarriffs og fine musikalske detaljer, som han nyder at kæle for, da han hele tiden justerer sin guitar, så intet overlades til tilfældighederne. Brødrene blev støttet godt af deres band, og de gav bl.a. numrene Run With Me, Feel It Again og Easy Baby. Et af ekstranumrene fra Hudson Taylor var Never Gonna Let You Down, og det gjorde bandet i hvert fald heller ikke. Tværtimod.

Det roste rockband Mew var på den store scene. Men inden de fortsætter deres turne i år, bør de sørge for, at bandets spæde vokal ikke drukner i flotte guitarriffs, som dominerede meget. Aqua fik samme scene til at gynge, da det energifyldte popshow med Rene Dif og den norske sangerinde Lene Nystrøm som forgrundsfigurer gav alle deres kendte hits til et stort publikums genkendelses- glæde.

Dorthe Gerlach, Michael Hartmann og deres band Hush var som vanligt i højt spillehumør, og den altid smilende og glade sangerinde kunne byde alle velkommen til deres koncert ”fra første række og helt ned til pomfrit-teltet” som hun udtrykte sig. Så gik det ellers løs med mange af de mest kendte toner fra det efterhånden brede Hush-katalog af kønne, muntre og velklingende melodier, og den første sang, som den daværende duo indspillede i deres soveværelse, Dont Go Breaking My Heart, var også på aftenens repertoire i en smuk udgave.

https://www.google.com/search?q=Dont+go+breaking+my+heart+hush&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b