Jacob Dinesen var populær

Jacob Dinesen var populær

Efter festivalens veloplagte, irske åbningsband Flook fulgte en af de mest lovende danske musikere. At han også er lokal, gør ham ikke mindre populær i det sønderjyske. Jacob Dinesen har ofte optrådt sammen med Allan Taylor, og de to har givet flotte koncerter i singer-songwriterens univers med gode historier, tekster og sange.

Denne gang stod Jacob Dinesen med et ungt band i ryggen og gav en anderledes musikalsk oplevelse. Med stor energi blev der leveret en koncert med et meget varieret sæt, og mange af de numre, som før har været præsenteret stille og roligt, fik nu et twist, så de fremstod som nye numre i opsætningen med bandet. Han gav sine koncerter med stor selvsikkerhed, udstråling og stemmepragt, også med alvorlige historier undervejs. Og så er den dygtige Tønder-musiker kun 20 år!

Med hans koncert var overliggeren på årets festival sat højt, så publikum allerede på førstedagen kunne føle, at de fik valuta for pengene. Jacob Dinesen må gå en stor fremtid i møde, hvis han fortsætter den opadgående kurve, som han allerede er kommet langt ad.

Ross Couper og Peter Morrison

Ross Couper og Peter Morrison

Det seks mand store Peatbog Faeries blev dannet i 1991, og ikke mindre end 12 musikere har været medlemmer siden, foruden de seks som nu udgør bandet. Det er måske medvirkende til, at de ikke rigtigt fik markeret sig over det gennemsnitlige. Det skal dog siges, at de numre, hvor violinisten Ross Couper fra Shetland og en af bandets grundlæggere Peter Morrison på enten fløjte eller sækkepibe, fik lov at udfolde sig, der blev der demonstreret klasse over bandets musik. Det var beviset på, hvorfor bandet to gange er blevet kåret som bedste liveband i Skotland.

Senere kunne man i Palais Des Glaces nyde en koncert med Dublin-brødrene Hudson Taylor. De to irere var med i Tønder for fjerde gang, og der er ingen tvivl om, at det er deres anden hjemmebane efter hjemlandet. De åbnede med et enkelt acapella vers, og så flød det ellers med honning i form af stille og smukke sange, muntre ballader og mange iørefaldende melodier, som både blev præsenteret med stor spilleglæde og kontakt til publikum.

Harry og Alfie Hudson-Taylor havde også band og en ung sangerinde med i flere numre, og der var en god forbindelse og harmoni mellem musikerne, som helt tydeligt følte sig hjemme i det sønderjyske. Brødrene spillede adskillige koncerter i løbet af festivalen.

www.tf.dk

Hudson Taylor

Hudson Taylor