Efter at Maja Kjær Jacobsen som repræsentant for Folk Danmark havde budt velkommen, overlod hun ordet til Helene Blum som aftenens konferencier, og derfra kørte det flotte program planmæssigt. Der var skiftevis live optræden og uddeling af priser i små grupper.

Jonas Kongsted

Helene Blum åbnede således underholdningen sammen med Harald Haugaard Band og Prinsens Musikkorps. Bandet beviste, at den traditionelle musik kan meget alene. Men med nye facetter, når man udvider med eksempelvis en stor gruppe blæsere som i dette tilfælde Prinsens Musikkorps, så sker der noget nyt og anderledes spændende. Der var både numre med og uden Prinsens Musikkorps.

Så fulgte de første tre prisuddelinger. Jes Kroman blev hædret med årets folk traditionspris for sin temperamentsfulde spilleglæde og sine fortolkninger af især den fransk/canadiske musik.

Derefter blev årets spillested kåret. Juryen består af musikere, og her vandt Svendborgs Folk for Folk. Og Jonas Kongsted fra Trias blev kåret som årets folk-komponist. Så var det tid for vokalensemblet GLAS, som præsenterede nordiske folkesange med smukke, stemningsfyldte stemmer, inden årets kontante Tingluti-pris gik til Lene Abro.

Orhan Özgür Turan

Sangerinden Signe Svendsen uddelte statuetten til årets Folk Sanger, og her var det en overrasket og meget glad Louise Støjberg, som løbe med hæderen. Orhan Özgür Turan fik prisen som årets globale rootskunstner, og han var samtidig næste livemusiker på scenen. Oftest spiller han i bandet Hudna, men her demonstrerede han solo sin store musikalitet på sin saz.

Erling Olsen fra GO Danish Folk Musik, der står bag mange danske folkudgivelser, uddelte prisen som årets Folk Sangskriver til MC Hansen, som dog ikke var til stede, for han stod på scenen på Hagges i Tønder! Afenginns Kim Nyberg hentede flere priser sidste år i Tønder, men denne gang stod han for uddelingen af årets globale rootsudgivelse. Her måtte Orhan Özgür Turan igen på scenen sammen med sit band Hudna for at blive hyldet for deres nyeste album.

Louise Støjberg og Signe Svendsen.

Årets folkinstrumentalist gik til Ale Carr fra Basco og Dreamers’ Circus, og han kunne senere modtage endnu en statuette for albummet Interesting Times med Basco. Det officielle program blev afsluttet af 10 unge talentfulde musikere fra folkekons, som også åbnede den uofficielle del af festen med jam foran baren i Stakladen.

Det blev en dejlig fornøjelig og underholdende aften, glimrende ledet af Helene Blum. Måske ville det have været rart med en storskærm, når de nominerede i hver kategori blev præsenteret, og et program med listen over samme ville have været et godt supplement. Men det er jo blot detaljer ved et ellers velorganiseret arrangement.

 

 

 

Herunder vinderne af Danish Folk Awards 2017

Årets Folk Komponist

Jonas Kongsted – Efter Horisonten

Årets Folk Musiker (instrumentalist)

Ale Carr – Dreamers Circus / Basco

Årets Folk Sanger (vokalist)

Louise Støjberg – Zenobia / Louise Støjberg & Martin Rauff

Årets Sangskriver

M.C. Hansen – With Any Luck

Årets Folk Spillested

Folk For Folk – Svendborg

Årets Folk Traditionspris

Jes Kroman

Årets Folk Udgivelse

Interesting Times – Basco

Årets Global Roots Kunstner

Orhan Özgür Turan – Hudna / Kidmo Laran / Gadjos

Årets Global Roots Udgivelse

Kaynasma – HUDNA

Tingluti.prisen

Lene Abro

 

Folkekons