Når man kalder sig Grassolin, så er man på en fast mission, og bandet er tro mod deres oprindelige, koncept, et akustisk Gasolin-cover band. Og hvorfor ændre det, når Gasolin-feberen ikke ser ikke ud til at aftage? Derfor kan de fejre 10-års jubilæum med udsendelse af denne live-cd. Faktisk deres første udgivelse.

Vi elsker at hylde den kunstnerisk nyskabende musik, men kan nemt glemme brugsmusikken, som skaber grundlaget for dans og syng-med-stemningen. Grassolin høster masser af succes i deres naturlige habitat – de små steder i rabalderstræderne i provinsen, hvor festen trænger til et løft, og hvor refrænet er frit. Kvartetten kunne vælge at om-arrangere eller tage mindre kendte Gasolin-sange på repertoiret, men de er tro mod de oprindelige numre og arrangementer. Nogle af sangene har dog fået et fortjent spark i røven.

Søren Korshøj får lejlighed til at fyre nogle Franz Beckerlee-soli af på violinen, og Nikolaj Rysager forsøger i det mindste ikke at lyde som Kim Larsen, men har dog lært alle hans nynnefraseringer. Bas og vaskebræt/slagtøj betjenes af hhv. Michael Engman Torp og Ronni Øhlers Hauptmann. Og på liveindspilningen her fra sidste år på Krudttøndern, Kbh. Ø, lyder deres trestemmige korsang betydeligt bedre, end når jeg hørt dem live – men det er måske fordi jeg og andre ikke skråler med?

Bandet fortæller i deres pressetekst, at ”det, du hører, er os, altså ingen overdubs eller andre tricks. De små fejl har vi ladet være, da vi alle var enige om at lade optagelsen stå autentisk”.

Grassolin spiller koncert og holder albumrelease på Stars i Vordingborg d. 14. maj. www.grassolin.dk