Pressefoto

Pressefoto

Amerikanske Laura Cortese kommer på en fransk visit i Danmark, inden hun skal på en længere turne i Sverige. Hun spiller sammen med landsmanden Natalie Haas og svenske Lena Jonsson i bandet Laura Cortese & The Dance Cards på Bartof Station i København 27. maj kl. 19.30, hvilket bliver deres eneste koncert i Danmark. Den nordiske trio Fru Skagerrak spiller også ved samme koncert, så man kan opleve to spændende bands.

Laura Cortese og Lena Jonsson spiller begge violin, mens Natalie Haas spiller cello. Laura Cortese er opvokset i San Francisco, men lærte at spille violin på Berklee College of Music. Hun er blevet rost for sine originale kompositioner, arrangementer og fortolkninger af Old Timers, bluegrass, country og keltisk musik. Hun har bl.a. spillet sammen med nu afdøde Pete Seeger.

Natalie Haas bor i Montreal, men er oprindelig fra Californien og en meget eftertragtet cellist. Hun har især turneret verden rundt med den skotske violinist Alasdair Fraser i mere end 15 år, og hun er også en efterspurgt studiemusiker.

Svenske Lena Jonsson fra Hälsingland har spillet violin, siden hun var seks år, og hun har studeret svensk folkemusik på Royal Swedish Academy of Music i Stockholm. Hun turnerer ofte med et af de tre forskellige bands, som hun er aktiv i, og underviser også i musik.

Laura Cortese har tidligere besøgt Danmark, og bl.a. spillet på Strib Festival sammen med Pete Seegers barnebarn Tao Rodríguez-Seeger.

http://www.lauracortese.net/