Tilbuddet fra LMS, Levende Musik i Skolen, der har givet alle elever i kommunale skoler mulighed for at komme til koncert, bliver nu udvidet. Landets ca. 600 efterskoler og privatskoler med omkring 150.000 børn har nu fået tilbud om at få en aftale med LMS.

Stine Michel

Svøbsk

Knap 100 skoler har allerede sagt ja tak til en koncertaftale, og direktør i LMS Gitte Abildtrup siger: “Vores opgave er som bekendt at nå ud til alle grundskoleelever, og vi er glade for nu at kunne tilbyde fri- og privatskolerne aftaler, så ingen børn bliver snydt. Med den nuværende finanslovsbevilling og driftstilskud fra Statens Kunstfond kan vi ovenikøbet tilbyde koncerterne med markant statsstøtte og til ens, lav pris, uanset hvor i landet skolen ligger”.

Det betyder i praksis, at skolerne får tilbudt professionelle musikere på koncertbesøg på skolen, hvor de forskellige bands/musikere henvender sig til børnene i forskellige årgange. Skolen kan ved aftale få mulighed for at ønske genrer og bestemte musikere fra de lister, der udsendes fra LMS, til de målgrupper i deres skole, som de ønsker at give en koncertoplevelse.

Af bands/musikere fra folk-rootsmiljøet kan nævnes Andreas Tophøj & Rune Barslund, (Øverste foto)  Aysay, Basco, Bragr, Eastwind, Folkens, Hvalfugl, Jensen & Bugge, Mikael K, Mirja Klippel, Phønix, Solsort, Stine Michel, Svøbsk, Sylfide, Søren Krogh & Marie Frank, Tailcoat, Tumult, Vesselil, Virelai og Wenzell & Bugge. Der er mange muligheder for at få topbands på et højt niveau på besøg.

I øjeblikket har mere end 375.000 børn årligt glæde af de ca. 3.000 koncerter, der afholdes med de godt 130 udvalgte bands og musikere.

https://lms.dk/

Eastwind