logo-komosMusik & mad er de to ingredienser i den nye festival, som lanceres og finder sted midt i København d. 16. og 17. juni 2017. Den dejlige Kongens Have bliver den centralt beliggende ramme for den nye festival, som har den lokkende og sigende undertitel Folk & Food In The Garden. Den har sat sig for at fusionere to af livets glæder og manges store interesse(r): Musik & mad.

KOMOS er et ord fra antikkens Grækenland, som bl.a. kan betyder gilde, sjov og ballade. Så er tonen slået an, og det er (i princippet) den folkemusikalske tone. For, som folkene bag festivalen skriver i presseteksten, så ”knytter mange af de bands, vi i dag finder på hitlisterne, stærke bånd til folk-musikken, som ikke altid har fået den kredit, den fortjener”. Ja, det tør da nok siges (senest med nyheden om, at radioprogrammet Folk på 5’eren lukkes ned, når 2016 rinder ud).

Lisa Ekdahl Presefoto

Lisa Ekdahl Presefoto

”Genren spænder vidt, og publikum vil kunne opleve både traditionelt og nyt. Vi har i sinde at opbygge en mangfoldig festival for alle aldersgrupper, køn og samfundslag”, står der videre, ligesom alderen for de udøvende indtil videre spænder vidt. Fra Jacob Dinesen på 21 til Kris Kristofferson, der bliver 81 år d. 22. juni 2017. Svenske Lisa Ekdahl på 45 oplader sin dejlige røst, ligesom 32-årige Mike Rosenberg. Han havde indtil 2009 et band ved navn Passenger, og siden da har han optrådt under det navn. Er han folkemusik, tja, bum, bum, han er nok en af dem, som arrangørerne tænker på, når de skriver, at mange sange på hitlisterne har en rod og en fod i indie/folk-musikken. ”Never Let Her Go” er hans hidtil største hit. Da han helt alene med sin guitar fyrede den af på Plænens store scene i 2014 med sin guitar, viste han, at han kunne ”go it alone”, ligesom mange folkemusikere gør det hele tiden.

Kris Kristofferson Pressefoto

Kris Kristofferson Pressefoto

Flogging Molly fra L.A. med irske Dave King (55) i front har aner til The Pogues og giver trad-folk en punkspand keltisk kul. Kvartetten Steel Wheels (Øverste foto: Sandlin Gaither) diverterede på Tønder Festival i år med deres oldtime- americana-roots-repertoire, og det er fedt, at de skal spille for et stort, københavnsk publikum. Folkeklubben, som vist alle tre er født i 1980, giver deres eneste koncert i København i 2017 på KOMOS. I alt skal 18 internationale og danske bands spille på de to scener med Rosenborg og Kongens have som kulisser, og indtil videre er både unge, gamle og midtimellem godt repræsenteret.

Vi skal ikke glemme madaspektet, som er en vigtig del af arrangementet. KOMOS samarbejder med Kødbyens Mad & Marked, som vil sørge for at servere lokale råvarer af høj kvalitet. Nydelsen af musik og mad skal gerne gå op i en højere enhed. Arrangørerne kalder med rette København for en vigtig madmetropol, og det skal også fremgå i løbet af KOMOS. Mon ikke københavnerne vil strømme til denne event, der har fokus på folk-musikkens betydning i disse år.

Prisen for at deltage er 695 kr. for begge dage, men der kommer enkeltdags billetter til salg senere.

 

Home