Skulle du for et øjeblik eller et par dage have behov for at glemme inflation, energikrise, krig og andre fortrædeligheder, så må vi anbefale Knejpe Festival i Helsingør d. 7. og 8. oktober. Her er sammensat et musikprogram, som tydeligvis fokuserer på den lystige og løsslupne side af musikken.

Landkrabber, søulke, havfruer og andet godtfolk fejrer nemlig Danmarks mest autentiske og vindblæste festival med havnemusik fra verdens mange kroge og kyster. En musiktradition, som op igennem historien har forbundet alverdens søfartsnationer. Derfor rummer programmet masser af broget musik herunder naturligvis folkemusik.

Hjertet og scenen i festivalen er Helsingørs legendariske knejper, som i gåafstand tilbyder gratis musik samt egentlige koncerter i Toldkammeret. Sammen med sø-skudte banditbands, bramfrie visesangerinder og krudtorkestre fra nær og fjern byder festivalen på et stykke maritim kulturhistorie, som i høj grad også er at finde i Helsingørs DNA.

Knejpe Festival arrangeres og kurateres af Kulturværftet i Helsingør. Festivalen afvikles i et tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer. Festivalen samarbejder derudover med bl.a. en række lokale aktører heriblandt kommunens musikskoletilbud, ungdomsskoler, lokale gymnasier, M/S Museet for Søfart, Helsingør Kommunes Hovedbibliotek samt Helsingør Bymuseum, men alt i alt et par dage hvor den uhøjtidelige kultur kommer til orde.

Tjek programmet og overvej om ikke det er dén weekend, du har brug for en befriende omgang musik og humør.

Øverste foto: Sømandspigerne, der spiller to koncerter fredag,

Grabow & Guldhammer står på scenen tre gange lørdag

https://kuto.dk/knejpe/