1. april udgiver Sand På Gulvet et nyt album 34 år efter seneste udgivelse (Tidevand fra 1982).

Fanømusikken har altid haft en særlig plads i den danske folkemusiks historie, og den har i de senere år fået en renæssance også uden for Fanø med koncerter for fulde huse på Christiania og Tønder Festival. Her har området ”Lille Fanø” været et populært sted at besøge med musikken fra Vadehavet, lokale madretter og ikke mindst kaffepunch.

Derfor bliver det forfriskende at opleve eller genopleve tonerne fra det dengang så populære band Sand På Gulvet, som især i 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne huserede med noget irsks-skotsk, trad fra Fanø og efterhånden egne kompositioner.

Da der gennem årene har været flere henvendelser om kvintettens musik, hvor de fleste udgivelser udkom på LP-plader, har musikerne valgt at udsende en cd med et udvalg af private optagelser (25 stykker). Dem har bandets lydmand Jørn Mouritzen gemt.

Det nye album har fået titlen ”Fjerde Juledag” og bliver præsenteret for pressen og inviterede gæster 1. april på ”Ø-Ambassaden” ved Kultorvet i København. Den er oprettet for at skaffe flere turister til de danske øer. Dagen efter foregår det på hjemmebanen restaurant Aroma i Nordby kl. 14.00 i netop den bygning, hvor Sand på gulvet i sin tid begyndte deres musikalske eventyr.