4.- 6. oktober går det endnu engang løs med en festival i Aarhus. Efter Spot Festival og Aarhus Folk Festival gælder det nu LMS – Levende Musik i Skolen.

Jørgen Dickmeiss, Svøbsk

Det kommer til at foregå i midtbyen – Musikhuset, på Godsbanen, Voxhall, det tidligere Atlas, der nu er navnløst og Det Jyske Musik Konservatorium. Alle samarbejdskommuner, lærere, konsulenter, både nationale og internationale fagfolk og så selvfølgelig skoleeleverne, børn fra børnehave og op til gymnasier får mulighed for at vælge mellem de 117 koncerter i alle mulige forskellige genrer.

Stine Michel

Og hvem kan man så finde på scenerne inden for folkgenren? Jo, violinisten Bjarke Falgren, sangerinden Mirja Klippel, countrydronningen Ester Brohus, den nordjyske trubadour Mikael K. (øverste foto), de fire kendte folkemusikbands Svøbsk, Bragr, Phønix og Basco. De to duoer Wenzell & Bugge og Andreas Tophøj & Rune Barslund og så eventyrlig musikhistorie med Stine Michel. Plus mange andre spændende musikere og bands.

Så skoleeleverne får mulighed for at lytte til nogle af de ypperste danske folkbands og navne, hvis musikken passer til deres klassetrin.

https://festival.lms.dk/program/