FredMorrison

Fred Morrison var på Celtic Colours. Pressefoto

Som nogle nok har bemærket, bragte vi for nogle uger siden flere reportager fra festivalen Celtic Colours, der fandt sted i oktober, og som netop har lanceret et livealbum fra årets festival. Abelone Glahn skrev artiklerne og mødte også Tønder Festivals kunstneriske leder, Maria Theessink, som var med på den canadiske festival på Cape Breton for første gang. De talte om, hvordan hun vælger kunstnere til det/de kommende års festival, og bl.a. er det selvfølgelig meget vigtigt, hvordan de fungerer live. Men hun har antennerne ude over det hele og året rundt.

”Her i 2015 kørte vi et canadisk tema hos os, så muligvis havde jeg fået mere ud af at være med sidste eller forrige år, men det var alligevel vigtigt for mig at deltage, ikke mindst for at skabe netværk. Jeg hørte en masse spændende musik, mødte branchefolk, bookere og journalister, som fortalte, hvad de havde hørt og set og hvad, der er det nye i Canada samt ikke mindst hvilke kunstnere, der er gode live. En MBA-studerende havde f.eks. samlet otte kunstneriske ledere til samtale om de udfordringer, man har som festivalleder. Det var spændende at tale med de syv andre, der sidder med præcis de samme udfordringer som jeg. Nogle var ganske nytiltrådte ligesom jeg, andre havde været med i 30 år”, fortæller hun.

The String Sisters var også på Celtic Colours. Pressefoto

The String Sisters var også på Celtic Colours. Pressefoto

”For at beslutte, hvad der skal på næste års program, lytter jeg konstant til musik, kigger på strømninger lige nu, ser på andre festivaler – og går efter kvalitet. For vi præsenterer helst de navne, der ikke ses på andre festivaler, og som ikke har spillet Danmark tyndt allerede. Jeg vil ikke afsløre, hvem jeg indledte forhandlinger med på Celtic Colours, men der kan godt komme nogle spændende gæster med derfra”, lover Maria Theesink. Hun fortsætter:

”Hvis man vil ind i mit synsfelt, skal man sende materiale til mig, helst både lyd og video, så jeg kan se, hvordan en live-optræden fungerer. Send så mange informationer som muligt. Andres anbefalinger er ikke afgørende med mindre, at rigtig mange siger, at en kunstner ikke fungerer så godt live. Men jeg foretrækker selv at undersøge dét, jeg præsenteres for”.

Se de allerede annoncerede 2016-navne på www.tf.dk

www.celtic-colours.com