I næste uge kan man opleve en ny festival i Aalborg. Med spillestedet Huset som omdrejningspunkt bliver der afholdt workshops og artist talk onsdag 20. oktober med dansk/italienske vise-rootssanger- og sangskriver Marc Facchini fra kl. 12.00. Dagen efter overtager Ida Wenøe pladsen fra kl. 10.00. Og det er faktisk gratis at deltage! Norske Siv Jacobsen står for artist talk i Kedelhallen fredag kl. 15.00.

baby did a bad thing

Baby Did a Bad Thing

Der fortsættes torsdag med et flot program med de to ovennævnte singersongwritere, efterfulgt af islandske/nordjyske Sigurvin Sigurdsson, sangerinden Katrine Schmidt (øverste foto), der for kort tid siden har udgivet sit første album, og Aarhus-bandet Baby Did a Bad Thing. Den røde tråd ved koncerten er singersongwriter-traditionen, med roots, country, americana og folk i centrum.

Ida Wenøe

Fredag afsluttes det flotte program med Solvej, Aske Skat & His Psychedelic Country Band, Mari, norske Siv Jacobsen og Jonas Ringtvbed. Og prisen pr. dag er den meget publikumsvenlige 50 kr. Det kan lade sig gøre, fordi festivalen er drevet af frivillige og er non-profit, samtidig med at man har fået en flot støtte fra Koda Kultur, Tuborgfondet, Aalborg Kommune, Korma og spillestedet Huset i Hasserisgade, der lægger lokaler til det store arrangement.

Mari

Singersongwriter Tine Vingaard er en af initiativtagerne til Stories sammen med kulturkonsulent Jonas Lundquist. ”Vi synes, at Aalborg manglede en scene for country, folk og americana. En genre, hvor den danske scene har imponerende høj kvalitet, som ikke altid får lov til at skinne igennem i den mere kommercielle verden”, fortæller Tine Vingaard.

Den unge musiker og sangerinde fortæller videre: ”Det har været utroligt vigtigt for os at vise denne kvalitet frem på vores to koncertdage, men også i allerhøjeste grad at involvere Nordjyllands musikere med forskellige tilbud, hvor sangskrivere og musikinteresserede får et indblik bag scenen”.

https://www.facebook.com/events/694987104681534