The Lone Bellow

The Lone Bellow

Det er i denne weekend, at årets Newport Folk festival er i gang med masser af supergode navne. Ikke mindre end 56 gange har denne festival nu fundet sted. Lad evt. denne omtale sætte skub i en plan om at være med til næste år – eller til 60 års-jubilæet (og opsparing til det) i 2019!

Festivalen finder sted i Fort Adams State Park i staten Rhode Island halvanden time fra Boston og tre-fire timer fra New York City. På scenen har allerede været folk som Roger Waters, Iron & Wine, Calexico, The Decemberists, Sufjan Stevens, Jason Isbell, José Gonzales, The Barr Brothers (fantastiske i Tønder for et par år siden), Béla Fleck & Abigail Washburn og The Lone Bellow, snart på Tønder Festival. Det samme gælder Sturgill Simpson.

Søndag byder på First Aid Kit, The Felice Brothers, Laura Marling, Hozier, Blake Mills, Nathaniel Rateliffe & The Night Sweats og en lang række andre, der så vidt jeg ved ikke er voldsomt kendte her hos os – men det kan de jo blive – navne som The Ballroom Thieves, Christopher Paul Stelling, Shakey Graves og The Field Report. Hele weekenden byder på ca. 60 bands og solister.

Lørdag aften løb (er) ”For Pete’s Sake” af stablen for anden gang – et særligt arrangement, som Chris Funk fra The Decemberists er vært for. Det er en platform for folkemusikere, der bærer Pete Seegers ånd og ånden fra de første års Newport Festivaler. Seeger var med til at etablere Newport FF.

Hold øje med www.newportfolk.org i løbet af efteråret, hvis du skulle være interesseret i denne amerikanske festival og programmet for næste år. Men ellers har vi jo mange betydeligt tættere på – nu gælder det snart årets største folkemusikalske event, nemlig Tønder Festival, med altså bl.a. The Lone Bellow og Sturgill Simpson – og bl.a. andre amerikanere som John Prine, Chris Smither og The Wood Brothers. Men på vejen dertil holder vi øje med bl.a. Musik over Præstø og Tange Sø Festival.