Sommerens festivalrække står for døren. Fra 1. til 4. juni er der igen Halkær Festival, og Halkær Kro er stedet, hvor store musikoplevelser går hånd i hånd med et velassorteret køkkens nydelser med økologisk mad og lokal øl. Torsdagens åbningskoncert er i Ejdrup kirke, seks kilometer syd for Halkær kro, hvor chilenske Golosa La Orquesta og Quartetto Areasud fra Italien underholder. Senere kan man høre De Fortabte Spillemænd i krostuen i Halkær.

Maria Molde

Rasmus Lyberth

Festivalen går for alvor i gang fredag, når den italienske kvartet fra Sicilien spiller i salen på Halkær kro, og her spiller også århusianske Molde og det københavnske kvindeorkester 14 Red Ladies. Lørdagens fyldige og meget varierede program indeholder ikke kun musik, men mulighed for at deltage i alt fra morgensang, til markvandring, foredrag, vandre- og cykelture og også mulighed for at leje kanoer og kajakker, inden der er whiskysmagning!

Tilbage til musikken, hvor chilenske Golosa La Orquesta åbner underholdningen og bliver afløst af Pierre Dørges New Jungle Orchestra med Rasmus Lyberth, og så kommer det fantastisk energiske finske band Frigg og sørger for muligheden for dans.

Når morgenmaden og den fælles morgensang er slut kan man søndag kl. 11.00 nyde den sidste koncert med de tre udenlandske bands, der har spillet på festivalen, nemlig de nævnte Qartetto Aresud, Golosa La Orquesta og Frigg.

Festivalens musikalske program styres af konferencier Morten Alfred Høirup. Det er en fordel at købe en partoutbillet, som koster fra 400 kr.

Start