Grønt Lys

Anders Andersen & Grønt Lys. Pressefoto

Anders Ringgaard Andersen, kendt bl.a. fra Habadekuk og Basco, har ind imellem skrevet flere melodier, som ikke lige egnede sig til de to bands repertoire. Det var lidt mere poppede og rockede melodier fra den sydfynske musiker, som ikke passede til de mere ”folkede” bands. Men hvis man vil have musikken ud til publikum er der jo ikke andet at gøre end at få stablet endnu et orkester på benene. Her fik han støtte og opmuntring fra guitaristen Sigurd Hockings, så det endte med, at bandet Anders Andersen & Grønt Lys nu består af de to ovennævnte musikere tilsat Andreas Tophøj på violin, Søren Lund på kontrabas og bag trommerne er Mads Stephensen kommet til.

Anders Andersen. Foto: Per Dyrholm

Anders Andersen. Foto: Per Dyrholm

Anders Andersen fortæller: ”Jeg har tit forsøgt at komponere nye melodier til både Basco og Habadekuk, men hver gang ender jeg med en ny sang, som ikke passer helt. Derfor har jeg sat mig for at udforske grænselandet mellem pop, rock og folkemusik, lidt i stil med de mange pop- og rockmusikere, der for tiden lader sig inspirere af folkemusikken. Så til at støtte mig i dette projekt har jeg samlet bandet med disse fire utroligt dygtige og garvede folkemusikere, der forstår at trække folkemusikkens pågående drive, spilleglæde og finurlige melodier med ind i popmusikken”.

”Skibet går ned” er således titlen på en af de iørefaldende melodier, der er meget karakteristisk for den musik, kvintetten præsenterer. (link herunder) Sangskriver og frontfigur er Anders Ringgaard med en baggrund som klassisk basunist, et smut omkring jazzen og nu på den rette hylde med folk og singersongwriter. Med Svendborg som hjemstavn er havnen og havet en inspirationskilde i de nære og vedkommende tekster for den harmonikaspillende orkesterleder.

Der er endnu ikke udgivet et album, men det er ikke viljen, der mangler. Men indtil videre er bandet glade for at give livekoncerter og kan næste gang høres på Arne B i Svendborg 11. november, hvor de energiske musikere og deres nye toner kan opleves.

http://groentlys.dk/?page_id=6

https://www.youtube.com/watch?v=yCTU1XhqPZo

Anders Andersen & Grønt Lys

Anders Andersen & Grønt Lys