Vin Garbutt Pressefoto

Vin Garbutt Pressefoto

September er (også) festivaltid på Fanø. I dagene 9.- 11. september står Godtfolk Festival på programmet, og de mange fine navne inkluderer Wolfstone, Troy MacGillivray & Tim Edey og et spændende gensyn og genhør med selveste Vin Garbutt, som (vistnok) ikke har spillet i Danmark i en hel del år.

Desuden får vi en række andre, primært danske godtfolk: Himmerland, Sonnich Lydom & Lars Hansen, Alan Klitgaard Band, det seks/syv mand store Kutimangoes, Folkekons, Fester Land Balorkester, Nordvestenkuling og dansk/svenske Spöket i Köket. Man kan således høre alt fra skotsk folkrock, canadisk/irsk-engelsk violin, guitar & harmonika samt engelsk humor, sange med meget seriøst indhold og tin whistle fra Garbutt, der ifølge sit foto på www.vingarbutt.com stadig har krøllerne i behold samt ikke mindst sit vid, sit engagement og mesterlige introduktioner. Han er stadig i fuld aktion verden over og en af de allermest anerkendte engelske troubadurer. Der er ikke ret mange år til hans 50 års jubilæum.

Festivalen byder også på afrobeat, svensk/dansk alt muligt folkemusik fra ikke mindre end 10 musikere i ét band, en masse unge, dygtige musikere fra Folkekons, de gode danske Sonnich + Hansen og musikere, der spiller op til Fanøbal. Plus ikke mindst ”Regnens Harpe” med Alan Klitgaard & co. i Nordby Kirke søndag kl. 14.

Duncan Chisholm fra Wolfstone

Duncan Chisholm fra Wolfstone

Koncerterne foregår ellers som altid i både Strien i Nordby og Sønderho Forsamlingshus fredag og lørdag aften fra kl. 20, så der bliver som på alle festivaler et valg at træffe: Skal man opleve energiske og populære Wolfstone i Strien fulgt af caféstemning med Lydom & Hansen? Eller Vin Garbutts musik og mange ord og ikke mindst masser af sjov efterfulgt af den ekvilibristiske duo MacGillivray & Edey? Her i Sønderho rundes fredag af med Fanøbal.

Lørdag kl. 16.30 spiller et udvalg af de mange musikere koncert i Sønderho Kirke for bare 50 kr. Her er ikke forsalg. Og lørdag aften fra kl. 20 slår Folkekons sig løs på Strien fulgt af Nordvestenkuling med ”Dengang i 70’erne” og bagefter bal. I Sønderho indleder Himmerland aftenen og følges af Spöket i Köket samt bal med Kutimangoes.

Alan Klitgaard Privatfoto

Alan Klitgaard Privatfoto

Godtfolk Festival er en mangfoldig og eksperimenterende rootsfestival, Festivalformand og vores gode skribent her på rootszone.dk, Nils Thorlund, siger: ” Vi er fortsat tro mod vores motto, der byder os at vægte såvel kvalitet som originalitet, både når det gælder de veletablerede og de interessante nye navne. Vi vil gerne det hele: Det kendte og det knapt så kendte. Appellere til yngre som ældre. Favne fra det helt lokale over det nationale og til det internationale. Vi tilbyder både oplevelse og deltagelse – og det hele i den intime atmosfære, der gør Godtfolk lidt anderledes”.

Billetpris pr. aften er 270 kr., 290 ved døren.

https://www.godtfolk.dk/