Så er det pludselig jul igen efter et fint år med masser af fed folk. Den danske folkscene er fuld af liv og vitalitet, af innovation og tradition, af inspiration og frem for alt af vild aktivitet rundt omkring i landet. På store og små spillesteder, på nye og gamle festivaler og i folkmiljøet i det hele taget. Mange turnerer flittigt i udlandet, hvor dansk folkemusik i alle dens forklædninger og alsidige  fortolkninger modtages med enorm interesse og begejstring.

Vi følger med, så godt vi kan, her på rootszone.dk og har siden julen 14 bragt mere end 250 artikler, anmeldelser og omtaler af alle mulige former for arrangementer, events og turneer. Vi kan meget beklageligt ikke nå alt og har givetvis nogle hængepartier, som vi så vidt muligt samler op på hen ad vejen. Men vi har bestemt til hensigt at lægge os endnu mere i selen i 2015 for at nå endnu mere rundt i folkemusikkens hjørner og krinkelkroge.

julen2012Stor tak til alle dem, der har skrevet på rootszone.dk og endnu større tak til alle jer, der følger os. Kommentarer, ris og ros er velkommen og ikke mindst informationer om kommende folk-begivenheder og hvad, der måtte være af relevante events. Og relevant skal tænkes bredt, for som vi ofte understreger og værdsætter her på siden, så spænder folkemusikken meget vidt og bredt i disse år – med masser af talent (og publikum) i alle aldre.

Som skrevet i forrige indlæg kan landets små og større elever glæde sig til en lang række skolekoncerter, en hel del folk festivaler – den første allerede i starten af februar i Strib og mange følger efter, bl.a. Tønder Festival, som på én gang er årgang 41 og årgang 0g med to kyndige kvinder ved roret. Samt uden tvivl nye, spændende og talentfulde udgivelser, turneer fra udlandet og total gang i den i den danske folkverden.

Som musiker og ligesom Allan, Claus m.fl. værdsatte rootszone-skribent Nils Thorlund udtrykker det: Redaktionen ønsker alle læsere en herlig højtid i fællesskabets tegn og et 2015, hvor folkemusikken fortsætter med den fylde og frodighed, som den fortjener. rootszone.dk vil bestræbe sig på at bruge sine beherskede ressourcer på at følge med så meget, som vi formår, og dermed viderebringe folkemusikkens fagre verden til jer. Jeres orientering og indspark kan fortsat bidrage til, at vi kommer så meget rundt som muligt.

Alle ønskes en dejlig jul og et fantastisk nytår – og her på rootszone.dk tager vi den med ro i de kommende dage. Men vi dukker friske og frejdige op, når det bliver 1. januar 2015. Hvis vi kan vente så længe.  Kærlig hilsen fra Per og Lissen og vores uundværlige partners in crime.

2015 – here we come.