Vi ventede så længe, og nu er det allerede slut. Vi er ude af den skønne boble, der hedder TF, og er langt væk fra hverdagen. Ih, hvor var det herligt, det hele føltes fortroligt, hyggeligt og på den gode måde: Som det plejer. Men alligevel med nye indslag. Der var gensynsglæde, rekordomsætning og fed festivalatmosfære. Det blev fire primært solrige og meget varme dage i starten og med et overflødighedshorn af musik fordelt på de otte spillesteder i diverse størrelser. TF-protektor, HKH prinsesse Marie i smuk kjole og stort smil, var på besøg fredag og så ud til at nyde sine godt to timer rundt omkring på festivalpladsen. (øverste foto: Lissen Jacobsen)

Keb’ Mo’

Povl Dissings sønner

Telt 1 lagde scene til blandt meget andet den fine hyldestkoncert til Povl Dissing, til både mændenes og kvinderne ”Circle”, til populære Rikke Thomsen (hendes største koncert hidtil i et meget proppet telt), afslutning med Hans Theessink & Knud Møller og Efterklang med Sønderjysk Pigekor, der var med til at runde af med traditionen, ”Will the circle be unbroken”. Der var vist omkring 80 mennesker på scenen, inklusive koret, og et fyldt Telt 1 trods en temmelig tom festivalplads i løbet af eftermiddagen.

Festivalhovednavn Keb’ Mo’ spillede søndag kl. 17.30 for et ikke-fyldt Open Air. Hans oprindelige koncert i 2020 var anderledes placeret, og der ville nok have været mange flere dengang. Samtidig spillede den irske duo Saint Sister i Telt 2. De sang virkelig smukt for et minimalt publikum, men havde dog været i Bolero, det nok populæreste venue, aftenen før.

Michael McGoldrick

Det var også i Telt 1, at Michael McGoldrick i samspil med otte fremragende musikere leverede, hvad jeg synes var en helt perfekt og mageløs koncert – jubilæumskoncerten for hans mesterlige album ”Fused” fra 2000 (to år forsinket)! For mig den allerfedeste koncert iblandt mange, mange andre, man kunne være heldig at opleve. En anden ekstra bemærkelsesværdig koncert var med Mick Flannery & Susan O’Neill og deres fire musikere. En hel folkemusik-musical, som vi vender tilbage til, med meget smukke numre og fantastiske stemmer (blandt de mange andre, men alligevel ganske specielle).

Susan O’Neill

Antallet af koncerter var meget stort, og de falder jo uvilkårligt sammen, så det er bare svært at nå det, man havde sat sig for. Det handler jo også om at møde mennesker, dem man kender og nye bekendte, falde i snak, få en drink, nå at spise og ikke mindst at stikke ind til andre koncerter end den planlagte på sin vej til det oprindelige mål. Det er vigtigt også at nyde bare at være til stede. Der var TF igen – i topform, og det var fantastisk.

I skrivende stund er alle de Early Bird-billetter til festivalen 24.-27. august 2023, der var sat til salg til for 1700 kr., allerede udsolgt! De koster nu 1975 kr. I år var der solgt 8500 partout og 2295 endagsarmbånd.

Årets festival havde skotsk musik som tema

 

Så er pladsen foran Open Air igen tom, og venter på at det skal blive 24. august 2023. Fotos: Per Dyrholm