Mundy Pressefoto

Mundy Pressefoto

Mens Celtic Connections for 22. gang står i fuldt flor i Glasgow og kører hele 14 dage endnu, står Dublins TradFest snart klar til et brag af musik, nemlig fra 28. januar til 1. februar. 14 af koncerterne er gratis, men der skal billet til. Se nederst.

Som vi skrev i starten af december er Donovan, John Sheahan, Sweeney’s Men, Hothouse Flowers, Matt Molloy, The Undertones, Kathryn Roberts & Seth Lakeman, Cara Dillon, Danu og mange flere på plakaten. Koncerterne foregår primært i store kirker og andre historiske bygninger. Men udover dem byder festivalen også på en lang række ”sessions på første række” – Front Row Sessions.  Og de bliver også førsteklasses, ser det ud til.

Disse eftermiddagskoncerter foregår i mere intime rammer i selve Temple Bar-området midt i Dublin, hvor der praktisk nok er langt flere barer end templer! Og det sker torsdag d. 29., fredag d. 30. og søndag  1. februar. Fire koncerter går i gang samtidig, men musikerne spiller tre gange (et band kun to), så der er rimelig mulighed under forudsætning af, at der ikke allerede er udsolgt. Det er absolut flotte navne, der bydes på trods de lidt mere beskedne rammer.

De måske umiddelbart bedst kendte, der for ikke så længe siden var på turné i Danmark, er The Kilkennys, som spiller fredag og søndag. Bandet er gennem årene blevet publikumsfavoritter med deres modernisering og popularisering af irske folk. The Dublin Legends ved også, hvad det handler om, eftersom bandet består af medlemmer af The Dubliners, der som bekendt har rigtig mange år på bagen. De spiller torsdag, fredag og søndag ligesom de følgende kunstnere.

Mundy er singer-songwriter med mange hits i løbet af karrieren, som han begyndte som busker ligesom mange andre, f.eks. Damian Dempsey og Glen Hansard (”Once” med mere). Det er 19 år siden, hans første album udkom, og han har haft adskillige rigtig store hits, bl.a. med Steve Earle-sangen ”Galway Girl” (sammen med Sharon Shannon). Sangen var den mest downloadede i Irland to år i træk, albummet fik multi-platinstatus og to Mercury Awards.

Eleanor McEvoy  Pressefoto

Eleanor McEvoy Pressefoto

Paddy Casey debuterede med albummet ”Amen (So Be It)” i 1999, og hans andet, ”Living”, blev årets bedst sælgende og udkonkurrerede dermed U2. Han er ligesom Mundy et kendt og populært navn i Irland og spiller masser af store steder. Men ligesom de andre kunstnere på Front Row Sessions stiller han heldigvis gerne op på TradFests mindre steder.

Musiker og sanger Eleanor McEvoy skrev titelmelodien til Irlands (stadig) bedst sælgende album overhovedet, nemlig kæmpesuccesen ”A Woman’s Heart, der udkom i 1992, og som denne skribent tydeligt husker. McEvoy var egentlig sessionmusiker hos Mary Black, men besluttede at starte for sig selv. Dog ikke helt i første omgang, for Mary Black synger nummeret sammen med hende, og på albummet medvirker i alt fem sangerinder, nemlig også Frances Black, Maura O’Connell, Dolores Keane og  musiker Sharon Shannon. Denne sællert har solgt 750.000 eks., og man må nok sige, at den satte Eleanor McEvoy karriere i gang SÅDAN. Resten er ”history”, som man siger.

Front Row Sessions foregår kl. 17.30 de to første dage og kl. 15.30 søndag den 1. februar. Musikerne spiller på Oliver St. John Gogarty Liberty Bar, Arlington Hotel, The Old Storehouse,  The Palace Bar, Buskers Bar, The Norseman, The Temple Bar, The Morgan Bar, The Auld Bar, The Front Lounge, The Merchant’s Arch, the Porterhouse Temple Bar og Fitzsimmons Temple Bar. Der bliver nok kamp om pladserne!

Prøv lykken på http://frontrowsessions.tickets.ie , hvis du skal til Dublin sidst i januar. SAS og Aer Lingus flyver direkte dertil.  Læs mere på  www.templebartrad.com