Bandet på scenen i Shrewsbury. Privatfoto

Bandet på scenen i Shrewsbury. Privatfoto

Efter MC Hansen og Jacob Chanos koncert i P4-teltet på årets Tønder Festival rykkede de to musikere teltpælene op og rejste direkte til Shrewsbury Folk Festival, hvor de deltog sammen med 66 andre bands eller solister.

Ligeledes fra Tønder Festivalen fulgte Ten Strings And A Goat Skin, Richard Thompson og La Bottine Souriante. Blandt de øvrige navne i Shrewsbury var Sharon Shannon, Oysterband, New Rope String Band og Ray Cooper, navne som mange vil nikke genkendende til. MC Hansen fortæller her lidt om turen til den walisiske by, der er placeret midt i J.R.R Tolkiens Shropshire, hvor folkfestivalen blev afholdt for 10. gang:

logo shrewsbury”Vores samarbejde med Jonathan Byrd fra North Carolina har åbnet flere døre til Europa, end vi havde turdet håbe på, siden vi udsendte vores album “Mother Tongue” sammen i vinters. Tre ugers turne i Holland og Tyskland i februar, Skagen Festival i juli, og som kronen på værket spillede vi for 5.000 mennesker i et fyldt telt i Shrewsbury. ”

MC Hansen udgjorde sammen med Jacob Chano på slagtøj og bassisten Nikolaj Wolf The Sentimentals. Han fortæller om bandets succesfulde tur i det britiske: ”Folk stoppede os overalt på festivalpladsen og fortalte, at de spillede vores sange omkring lejrbålene. En filosofilærer fortalte om, hvordan han bruger et af vores numre som afskedssang til eleverne på hans skole, når de går ud ved årets slutning. Så vi var meget glade over den modtagelse, vi fik. Vi solgte alle de CD’er vi havde med og skrev autografer i en halv time efter vores koncert. Søndag spillede vi igen og lukkede festivalen sammen med Richard Thompson ved den traditionsrige Folk Slam. Forinden havde vi øvet på en våd kokosmåtte bag ved scenen under en koraspillers lydprøve, da vi havde udskiftet to tredjedele af sættet fra lørdagens optræden. Så vi lukkede festivalen på hovedscenen med en brandslukkersolo, sing along med Richard Thompson, tre elektriske guitarer, masser af stemmer, horn, koklokke, trommer og “så mange mandoliner vi har lyst til”, som arrangøren sagde”.

Stemningsbillede. Foto: MC Hansen

Stemningsbillede. Foto: MC Hansen

Den sydsjællandske guitarist tilføjer også, at adrenalinen stadig sidder i kroppen efter hjemkomsten, og at de allerede glæder sig til et gensyn med Shrewsbury! Og mon ikke også de danske musikere ser frem til måltiderne, der blev serveret. MC Hansen: ”Vi klager ikke over maden, da de tog sig godt af os i Shrewsbury. F. eks. bestod middagen af torteloni med fyld af vildt, bøffelmozzarella med semi-dried tomater, italiensk rødvin, citron- og kyllingerisotto samt hjemmelavet vanillegelato!”

http://shrewsburyfolkfestival.co.uk/

http://thesentimentals.com/