Lynched Foto: Brian Flanagan

Lynched Foto: Brian Flanagan

Som vi skrev detaljeret om for et par uger siden, så kommer skotske Mànran nu til landet, og de glæder sig til deres første Danmarks-turné. Se hvor de spiller i vores historie fra 8. februar. April byder på Nordic Fiddlers Bloc, som skal til bl.a. til Halkær Kro, Baltoppen og Fanø og give den max gas på violinerne. Det forlyder, at man kan booke dem onsdag d. 20.4. så ring frejdigt. Bagefter fortsætter de til en række koncerter i Holland.

Ian Bruce, der ikke mindst er kendt som en dygtig Robert Burns-fortolker lander her i landet mellem 18. og 22. maj. Han kommer sammen med sin bror, Fraser Bruce. Efter sommeren – 2. til 9. september – bliver det igen tid til populære Paul McKenna Band, som har en (i al fald lige nu) ny CD med. Den blev udgivet i forbindelse med deres koncert på Celtic Connections i Glasgow januar. De er et godt sammenspillet band med fine musikere fra Skotland og med Pauls klare stemme i front.

Nordic Fiddlers Bloc Foto: Ingvil Skeie

Nordic Fiddlers Bloc Foto: Ingvil Skeie

Irske Lynched kunne vi opleve i Tønder sidste år, og det gav genlyd. Kvartetten serverer en møg-charmerende og personlig blanding af Dublin-folk, roots, trad, old time Irish og mere endnu, og de er ved at blive the hot stuff. Brødrene Ian og Darragh Lynch startede med punk, men sammen med Radie Peat og Cormac MacDiarma er de nu på en helt anden og populær vej. De kommer til DK i oktober, men der er stadig et par ledige datoer d. 5. og 6. oktober. Sidst i oktober er det amerikanske Sheesha, Lotus & Sons tur til at sætte gang i det danske publikum med deres underholdende udgave af American Old Timey-musik. Dem kan man nå at booke til den 27. og 29. oktober.

Første halvdel af 2017 er også ved at falde på plads: Det bliver til et gensyn og genhør med den rutinerede Eleanor Shanley med trio i dagene 13. til 22. januar. Hun og hendes stemme har et stort, trofast publikum. Og i starten af februar kommer skotske Kris Drever på sin første soloturné i Danmark, men vi kender ham fra andre sammenhænge, bl.a. som medlem af LAU. Han er søn af den dygtige singer-songwriter, ex-Wolfstone Ivan Drever. Kris har ny solo-CD lige om hjørnet – i marts udgiver han ”If Wishes Were Horses”.

Allan Taylor Foto: Per Dyrholm

Allan Taylor Foto: Per Dyrholm

Scott Wood Band debuterede i DK i 2015 og er booket til Tønder Festival. De ligger i slipstrømmen af folkrockbands som Skerryvore og Mànran. Scott Woods virtuositet på highland pipes og bandets fyldige lyd har allerede skabt en god fanbase. De turnerer her i perioden 21. til 26. marts 17.

Allan Taylor – vores gode, gamle ven på den danske folk-scene – er absolut still going strong. Han er kendt for både sine mange koncerter på Skagen Festival og signatursangen ”It’s Good To See You” og for sine mange turneer gennem årene. Han har skrevet så mange andre fine sange og fortolker dem med sin sublime stemme. Så det er altid ”Good To Hear You”, Allan. Bl.a. i maj næste år.