De seks musikere fordeler sig på to dygtige trioer. For Årets Folk Spillested – det fik de Danish Music Award-bevis på for ganske nylig – giver den totalt gas søndag eftermiddag d. 13. december kl. 16 med både Søren Korshøj Trio og Kanne & Christensen Trio. Dagen kommer til at stå i den moderne vise & folkemusikmusiks tegn, som den bl.a. tager sig ud i disse år.

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Jens Christensen og Axel Kanne udgav i 2014 den vellykkede og vellydende CD ”Lykkekompot” med en masse af deres egne tekster foruden af Thorsten Thomsen, Sebastian, Anders Roland, Peter Abrahamsen og Niels Clausen. Jens Christensen med et langt liv i folkemusikken som sanger og guitarist & Kanne på dobro, guitar, ukulele og kor har både finurlige, spidsfindige og varme sange på programmet, og bassist Ole Holst lægger den dybe bund.

Jens C. – eller Jens Folkesanger som han bare kaldtes i mange år – havde oprindelig sit hjerte og rødder i skotsk og irsk folkemusik, mens Axel Kanne var bidt af den amerikanske tilgang til musik. Men nu foretrækker de at skrive og synge på dansk. Selv om engelsk egentlig er lettere at skrive sange på, så falder det nu naturligt at synge på eget sprog. For når sangene på mange måder hentes i og lægger sig temamæssigt op af deres eget liv, så giver det meget mere mening. Men humoren er intakt.

Søren Korshøj på sang og guitar samt Louise Vangsgaard på violin tager trommeslager Kim Menzer med på søndag. Troubadouren, der sammen med sin viv Anne Grethe Camilles arrangerer festivalen ”Musik over Præstø Fjord” og dermed har sat Tappernøje effektivt på landkortet, er en ægte hverdagens troubadour med en masse på hjerte For sit andet album ”Bladet Fra Munden” fik han en Danish Music Award i 2009, og han har fået femstjernede anmeldelser i flere aviser.

Sangene i centrum denne søndag bliver nok især dem fra hans fjerde album ”Skyggen Af Sol”, der kom i september 2013 og fik en fremragende anmeldelse bl.a. her på rootszone.dk: ”Det er lyrik, der lykkes og iørefaldende kompositioner, der understøtter teksternes kulør”, skrev Nils Thorlund. For vi kan glæde os til tekster, der er skarpe og vedkommende, har poesi, humor, eftertænksomhed og endda optimisme. Det bliver i al fald tilladt at synge med, og sangene bliver hængende i ørerne og sætter sig på hjernen. Det er fin idé at sætte disse to trioer på programmet sammen, for det giver et varieret billede af god, moden folkemusik her på kanten af 2016.

Folk Roskilde har mange flere koncerter på programmet i den kommende vinter- og forårssæson. Se www.folkroskilde.dk