The Last Waltz performed by Uhrband Stoejband Esbjerg 2013

Casper Mikkelsen Pressefoto

Takket være en donation fra Kulturregion Vadehavet er den to år gamle, vestjyske musikfestival sikret frem til og med 2018. Som folkene bag selv skriver, så blev den ”reddet på målstregen”. Festivalen, som i denne forbindelse får lov at blive stavet fæstivalen, finder sted for tredje gang på HUSET i Esbjerg i dagene 14. til 16. april, og forberedelserne er i fuld gang.

I den forbindelse er det NU og HER og senest på mandag d. 11. januar kl. 12, at bands og musikere, der ønsker at spille på fæstivalen om tre måneder, skal sende en mail til casper_mikkelsen@hotmail.com. Samtidig er publikumsønsker og forslag meget velkomne. Alle forslag ryger i puljen og vurderes af fæstivalens musikudvalg.

FF_BannerMed pengene fra Kulturregion Vadehavet får fæstivalen tre år mere til at rodfæste sig i det lokale og regionale publikumsmiljø, og glæden er stor. Festivalkoordinator Casper Mikkelsen: ”Det er en fantastisk gave, vi har fået! Det giver os et økonomisk fundament til at udvikle fæstivalen i de kommende år. De fleste kulturarrangementer er afhængig af offentlige tilskud, ikke mindst i starten, og vi er ikke en undtagelse.

Videre står der i pressemeddelelsen: ”Det er Folk & Fæstivals ambition at blive bæredygtig økonomisk og socialt. Økonomisk gælder det om ikke at være for sårbar over for omskiftelige kulturpolitiske luner, men skabe et fundament, der gør fæstivalen uafhængig af offentlige tilskud. Med disse penge er der skabt ro til at arbejde videre med opbakningen i det lokale kulturliv, og med en sikring af vores egen kunstneriske dagsorden. Socialt betyder det, at der skal ske en løbende udskiftning af fæstivalens aktører. Det gælder på arrangørsiden, men også i forhold til publikum”.

Med det menes, at der simpelt hen skal ske et generationsskifte – at der skal være nogen til at ”tage over”. Som Casper Mikkelsen selv udtrykker det, så ”skal det selvfølgelig ikke være en halvgammel, rockinficeret jazzmusiker med bopæl i København, der driver en purung folkemusikfestival i Esbjerg. Derfor har vi planlagt et generationsskifte over de næste tre år”

”For at opnå det vil Folk & Fæstival gøre en ekstra indsats for at involvere målgruppen i festivalarbejdet. Vi vil etablere en festival, som vi er stolte af – og så kaste den videre til næste generation så hurtigt som muligt. Vi håber, at nogen så er klar til at gribe”.

Se mere på Facebook og på www.folkogfaestival.dk