Laura Mo.

Laura Mo.

Så er det lige før, at festivalsæsonen begynder. 26.- 29. maj går det løs i Jelling, og her er Eivør, Laura Mo, Esben Langkniv og Thomas Buttenschøn på programmet fredag. Lørdag kan man lytte til bl.a. Jonah Blacksmith, Tom Donovan, Lars Lilholt Band – og så er der nok mange, der glæder sig til The Lone Bellow. Om søndagen er det bl.a. hjemlige navne som Signe Svendsen og KrebsFalch, der står på plakaten.

 

Kløften Festival i Haderslev bliver afviklet 23.- 25 juni, og her kan man glæde sig til kendte navne fra andre festivaler – nemlig KrebsFalch, Lars Lilholt og Tom Donovan. Desuden giver Ester Brohus festivalen en god country-indsprøjtning.
KrebsFalch går i øvrigt en travl sommer i møde, for de skal også til Nibe, Langeland, Skagen og Vig, ligesom de OBS: spiller på Plænen i Tivoli d. 27. maj kl. 22. Vig Festival i det nordsjællandske får også besøg af Tørfisk og Sebastian. Lars Lilholt skal også til festivalen i Nibe og til Bork Havn. Desuden afholdes Fanø Free Folk 24.-28. juli med mange nye navne, og der vil deltage 20 bands på og omkring Sønderho Forsamlingshus.
Oysterband

Oysterband

30. juni til 3. juli bliver travle dage på festivalfronten. Her er der masser af folk ved både Skagen Festival og Tunø Festival. På sidstnævnte festival er Jacob Dinesen med på åbningsdagen og efterfølges 1. og 2. juli af eksempelvis Northern Assembly og Jonah Blacksmith.

 

Skagen Festival har mange store navne på den lange liste over musikere og bands. På selve åbningsdagen spiller såvel Johnny Logan og Neighbours med deres respektive Friends. Det er i øvrigt Helge Engelbrecht, der bliver årets modtager af Den Danske Folkemusikpris, som er blevet uddelt siden 1995 – det vender vi tilbage til. Også det unge band Songs For Iris er på scenen torsdag. Fredag aften har fem sangskrivere på programmet, og med Allan Olsen og Dorthe Gerlach blandt deltagerne bliver underholdningen i topklasse. JP & The Seeger Session Band er garanti for en festlig afslutning på aftenen, hvor man også kan opleve et spændende bekendtskab fra Shetland i form af The Revellers.
Songs for Iris

Songs for Iris

Lørdag kan man opleve Oysterband, som sidste år gav en fantastisk koncert, og ellers kan nævnes den canadiske sangfugl Melanie Dekker, The Kilkennys, Bound By Law og Cairdeas. Oysters 3 er søndag med til at lukke og slukke Danmarks nordligste festival. Lars Lilholt, som også er flittig gæst ved sommerens festivaler, skal spille ved Samsø Festival 20.-23. juli, hvor også Dissing og Las medvirker. August er traditionelt en travl måned på folk-fronten, og det vender vi tilbage til inden så længe.