Den årlige Skagen Festival er lige om hjørnet – samtidig med både Samsø og Tunø Festival og storebror Roskilde, hvor der sikkert gemmer sig noget folk & roots & world ind imellem rocken og diverse andre genrer. Men det er især august, der markerer sig som en tætpakket måned for folkemusikfestivaler, og nu er Randers også med.

The Folk Factory. Pressefoto

The Folk Factory. Pressefoto

Der har i mange år været en ”smuk” festival i Skanderborg, hvor Beth Hart kommer på besøg i år. Men mindst lige så smuk er Musik over Præstø Fjord fra d. 6. til 9. august og Tange Sø Folk Festival lørdag d. 15. august. I dagene 12.- 16. gælder det Copenhagen Songwriters Festival, ogd. 22. kan man i Nyborg gå til endagsfesten Nordenhuse Folk Festival med bl.a. Dessie Higgins & Selma og Esben Langkniv & Tom Bilde. Glyngøre byder på irsk/skotsk folk-festival d. 21. og 22. august- og så går det løs i Tønder d. 27.- 30. august for 41.gang.

Og nu har Randers Ugen også meldt sig på banen med flere folk-bands på programmet. På åbningsdagen 7. august kan man opleve Songs for Iris i Underværket. Bandet består af fem dygtige musikere, som allerede har udgivet to albums. Samme aften kan man også møde Esben Just Trio i Jazzteltet.

Der kommer til at lyde skotsk-irske toner tirsdag 11. august, hvor kvartetten Boys of Bluehill spiller på Underværket. Og på samme scene kan man torsdag aften opleve Svend Erik Larsen, Anders Mikkelsen, Perry Stenbäck og Leif Ernstsen i deres fælles projekt Folkzone, hvor der foruden en masse god musik også kan høres fantastiske historier.

Køber man billetter til alle tre koncerter på Underværket koster det 200 kr. for medlemmer af foreningen Folkemusik i Randers, mens ikke-medlemmer må betale 350 kr. Der kan selvfølgelig også købes billetter enkeltvis til koncerterne. Men igen med fordel for medlemmer.

http://www.folkemusikiranders.dk/